Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, διοργάνωσε με επιτυχία πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, σε συνεργασία με τη Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας, Περίθαλψης – Αποκατάστασης (Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.).

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο campus του Κολλεγίου στη Λάρισα (6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας), από τις 7 έως τις 16 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του καθιερωμένου θεσμού του DevelopingU.

Πιο συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος στρατιωτικός Ψυχίατρος και Επιστημονικός Συνεργάτης της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., κ. Καραμανάβης Δημήτρης, επικεντρώθηκε σε θέματα ψυχικής υγείας, ψυχοπαθολογίας και διάγνωσης των ψυχικών διαταραχών, με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τους όρους, αλλά και την ενίσχυση των ικανοτήτων τους προκειμένου να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του κλινικού πλαισίου.

Επιπλέον, εκτός από τη θεωρητική γνώση, το σεμινάριο περιλάμβανε και βιωματική επίσκεψη και ξενάγηση στο  Κέντρο Ημέρας της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., όπου η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου και ψυχολόγος, κα. Σβάρνα Χριστίνα, μοιράστηκε με τους φοιτητές τη γνώση και τη μακρόχρονη εμπειρία της. Την επίσκεψη συντόνισε η κα. Καλαμπαλίκη Ολυμπία, Ψυχολόγος PhD(c), Clinical Coordinator BSc Psychology, Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Campus Λάρισας.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν περιορισμένος λόγω του κλινικού τύπου του σεμιναρίου, ωστόσο το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. δεσμεύτηκαν να οργανώσουν κι άλλες αντίστοιχες δράσεις το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ικανοποιήσουν το αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε τόσο από τους φοιτητές του Κολλεγίου όσο και από την τοπική κοινωνία της Λάρισας.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και τη Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.:

- Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.

Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει campus στη Λάρισα, στο 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr 

- Η Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Yγείας, Περίθαλψης – Αποκατάστασης (Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.) αποτελεί επιστημονικό οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1991, με έδρα τη Λάρισα και βασικούς στόχους τη φροντίδα ατόμων με ψυχική διαταραχή ή νοητική υστέρηση σε πρωτοβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο, τη δημιουργία και λειτουργία δομών προστατευόμενης στέγασης, τη συμβουλευτική και ψυχοεκπαίδευση των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών τους, την προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και την πρόληψη της ψυχικής διαταραχής, την κοινωνική αποκατάσταση, αποασυλοποίηση και επανένταξη, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην κοινότητα.