Την πεποίθηση πως ο μόνος τρόπος να παραμείνει όρθια η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, οι μικρομεσαίοι, είναι να εκπονηθεί άμεσα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την στήριξή τους, εξέφρασε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τη συνάντηση που είχε με αρτοποιούς και κρεοπώλες στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος πολιτικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας κ. Μιχάλη Μούσιο και τον πρόεδρο τη Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας κ. Ευάγγελο Ρίζο.

Όπως τόνισε ο κ. Κόκκαλης «οι διεθνείς εξελίξεις και ο πόλεμος στην Ουκρανία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί – και δεν πρέπει – να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι από την κυβέρνηση, προκειμένου να κρύψει κάτω από το χαλί το τεράστιο ενεργειακό πρόβλημα και το μπαράζ ανατιμήσεων στην αγορά.

Η κατάσταση ασφυξίας που έχει ήδη δημιουργηθεί στην αγορά και απειλεί με λουκέτο μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με νέα στρατιά ανέργων, φέρει αποκλειστικά την υπογραφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα διλήμματα φρεγάτες ή ψωμί είναι επίπλαστα και παραπλανητικά. Η κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να φέρει προς ψήφιση στη βουλή, υιοθετώντας και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, έκτακτο σχέδιο άμεσης στήριξης της οικονομίας, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν πάλι νιώθει ανίκανη να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, ας παραδώσει την εξουσία σε κάποιους που μπορούν και θέλουν».