Σε καταγγελία περί αποκλεισμού τεσσάρων παρατάξεων από το ΔΣ του Αναπτυξιακού Οργανισμού προχωρά  η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ» μέσω ανακοίνωσης της.

Αναλυτικά:

«Η ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων, είναι ένα ευχάριστο γεγονός.Ως εργαλείο μπορεί να βοηθήσει το Δήμο μας να προχωρήσει ,με μεγαλύτερη ευχέρεια, σε σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις και σε χρόνο ταχύτερο, αποφεύγοντας ευκολότερα τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας, που εμποδίζουν σύγχρονες δράσεις που απαιτούν άμεση υλοποίηση.

Η Παράταξή μας από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ του Αναπτυξιακού Οργανισμού, και για το λόγο αυτό, συμμετείχαμε στη Συνέλευση του Οργανισμού, εκπροσωπούμενη από τον ίδιο μας τον Επικεφαλής κ. Π. Γούλα.

Δυστυχώς, και με ευθύνη κυρίως του κ. Δημάρχου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων δε θα μετάσχουν οι 4 από τις 6 συνολικά παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ανάμεσα στις οποίες και η δική μας παράταξη.

Η ανάπτυξη ενός Δήμου ή μιας οποιασδήποτε οντότητας ,δεν μπορεί να λειτουργεί με κομματικά χρώματα, αποκλεισμούς και συμφερολογικούς χειρισμούς. Όλοι έχουν να προσθέσουν κάτι όλοι έχουν ιδέες και απόψεις

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαιτέρως λυπηρό και τελείως αναντίστοιχο με το σύστημα της απλής αναλογικής, βάση της οποίας διενεργήθηκαν οι Δημοτικές Εκλογές του 2019.

Βλέπουμε σήμερα μια Δημοτική Αρχή , η οποία στις δημοτικές εκλογές του 2019 ευαγγελιζόταν την απλή αναλογική και τις συνεργασίες, σήμερα να λειτουργεί με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο, απλά και μόνο επειδή αισθάνεται ότι την συμφέρει, αξιοποιώντας στο έπακρο τον νέο νόμο της σημερινής κυβέρνησης για τους ΟΤΑ.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ» ‘έχοντας στελέχη με γνώση και εμπειρία, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και εντός της κοινωνίας, θα μπορούσε να εκπροσωπηθεί βοηθώντας τη λειτουργία του νεοσύστατου Οργανισμού για το καλό της Λάρισας και μόνο, χωρίς να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της ούτε πρόσκαιρους συσχετισμούς, ούτε τις επόμενες εκλογές.

Από την έναρξη της δημοτικής περιόδου, τον Σεπτέμβριο του 2019, καταβάλλει έντονη προσπάθεια, ώστε να σταθεί αντάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών , ασκώντας υπεύθυνη αντιπολίτευση, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, με διαφάνεια και δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς.

Οι πολίτες της Λάρισας σήμερα αναγνωρίζουν την Παράταξη μας ως την Παράταξη του μέτρου και της λογικής και η εκτίμηση της στάσης μας είναι αν αντίστοιχα μεγαλύτερη της εκλογικής δύναμης που καταγράψαμε, κάτω από ιδιαίτερες αντίξοες συνθήκες πόλωσης, το 2019.»