Το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΑΠΘ διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΑ  ΜΕΛΗ του σεμινάριο- webinar με θέμα «Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με τη χρήση του WooCommerce». To σεμινάριο (κόστους 1600 ευρώ) θα προσφερθεί ΔΩΡΕΑΝ στις ταμειακά ενήμερες προς το Επιμελητήριο επιχειρήσεις και θα πραγματοποιηθεί σε 4 τετράωρα στις 29/5, 31/5, 5/4 και 7/4/2022 και ώρες 5μ.μ. – 9μ.μ

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να δημιουργούν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιώντας μία από τις πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, το WooCommerce. Το WooCommerce παρέχει προηγμένη διαχείριση e-καταστήματος για φυσικά, ψηφιακά, ή ακόμη και συνδρομητικά προϊόντα σε ένα απλό και κατανοητό περιβάλλον. Μπορεί να παραμετροποιηθεί και να λειτουργήσει ως ηλεκτρονική πύλη αγορών με βάση συγκεκριμένους κανόνες τιμολόγησης, φορολόγησης και αποστολής προϊόντων. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να εισάγουν προϊόντα, να διαχειρίζονται τις πωλήσεις και να πλοηγούνται στις ρυθμίσεις αποθέματος, φόρου και αποστολής αυτών των προϊόντων. Θα μπορούν να προσαρμόσουν τη διάταξη και εμφάνιση του καταστήματός τους και τέλος, να ενσωματώνουν σε αυτό εξωτερικές υπηρεσίες όπως το Google Analytics και το MailChimp για παρακολούθηση των αναλυτικών στοιχείων των πελατών και την πραγματοποίηση προωθητικών εκστρατειών.

Το σεμινάριo

απευθύνεται σε Στελέχη Επιχειρήσεων, Διευθυντές, Υπεύθυνους Διαχείρισης Καταστημάτων και φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται ήδη ή επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την υποστήριξη και διαχείριση ηλεκτρονικού εμπορίου. Αν και δεν είναι προαπαιτούμενο, θα ήταν χρήσιμο οι συμμετέχοντες να έχουν κάποιες γενικές γνώσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο (έννοιες όπως το κόστος απόκτησης ή η αξία διάρκειας ζωής του πελάτη), καθώς και για το τι σκοπεύουν να πουλήσουν, ώστε να εστιάζουν στις ρυθμίσεις που τους ενδιαφέρουν.

υλοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της web – πλατφόρμας ZOOM. Δίνεται δυνατότητα πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης, υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων.

διαρκεί 4 συναντήσεις των 4 διδακτικών ωρών με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο απουσιών τις 4 διδακτικές ώρες.

προσφέρει σε κάθε συμμετέχοντα τις παρουσιάσεις και τα φύλλα εργασίας σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και προσωπικούς κωδικούς εισόδου σε online δοκιμαστικό e-shop το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή του για 2 μήνες.

Μαθησιακά αντικείμενα:

Εγκατάσταση WooCommerce

Ρύθμιση του καταστήματος

Προσθήκη προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων εικόνων

Δημιουργία ψηφιακών και συνδρομητικών προϊόντων

Προσαρμογή του θέματος του καταστήματος

Προσαρμογή του καλαθιού και της εμπειρίας ολοκλήρωσης αγοράς

Ρύθμιση αποστολής

Διαμόρφωση επιλογών πληρωμής

Καθορισμός φόρων

Σύνδεση Google Analytics και άλλων πρόσθετων

Διαχείριση παραγγελιών και αναφορών

Στο τέλος του σεμιναρίου, μετά από αξιολόγηση με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, δίνεται βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

Παρακαλούμε δηλώστε την πρόθεση για συμμετοχή σας στο link https://forms.gle/JynskUm9gJZNwzqL8, προκειμένου να σας αποστείλουμε τη διεύθυνση zoom