Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) πραγματοποίησε μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση στη Λάρισα, με θέμα "Μέτρα Προστασίας σε περίπτωση Σεισμού", συμπληρώνοντας ένα χρόνο από τον καταστροφικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας του νόμου Λάρισας.

Στο χώρο της εκδήλωσης παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του ΣΟΕΔ με τις οικογένειές τους, αλλά και αρκετοί πολίτες της Λάρισας.

Την έναρξη έκανε ως συντονιστής ο Αντιπρόεδρος του ΣΟΕΔ κ. Ντιντιος Θωμας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στις δράσεις και τους στόχους του σωματείου κυρίως στον τομέα της ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και στην αυξανόμενη αποδοχή του κόσμου σε πανελλήνιο επίπεδο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. PanosKordas ο οποίος ως Έφορος Πολιτικής Προστασίας Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στην πρόληψη και τα μέτρα ασφαλείας που είναι απαραίτητα από όλους πριν το σεισμό για να αποφευχθούν ή να μειωθούν δυσάρεστες συνέπειες όταν γίνει, αλλά και στον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι αναγνωρισμένοι οργανισμοί όταν απαιτηθεί, όπως οι πρόσκοποι.

Στη συνέχεια η κ. Ξανθοπούλου Μάγδα από το ΔΣ της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) ν. Λάρισας, μίλησε για τα βήματα που πρέπει να ακολουθούνται την ώρα του σεισμού, έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες σοβαρών τραυματισμών και τέλος ως τρίτος ομιλητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάρισας κ. Θανάσης Παιδής σε μία καθηλωτικη ομιλία, ανέλυσε τις ώρες του σεισμού του Μαρτίου 2021 όπως αυτός τις έζησε δίπλα στους πληγέντες συντοπίτες του, αλλά και στις ασταμάτητες προσπάθειες που γίνανε για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίσουν αξιοπρεπώς τη ζωή τους.

Το λόγο επίσης πήραν ο Πρόεδρος της κοινότητας Δαμασίου κ. @ΓεωργιοςΤσιανακας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας κ. KostasArgiropoulos και ο Πρόεδρος του ΣΟΕΔ κ. Δημητρης Κοντουρης ο οποίος αφού χαιρέτησε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο αυτών των ενημερωτικών διαλέξεων και στο πόσο πολύ μπορούν να βοηθήσουν στην ασφάλεια μιας οικογένειας.

Τέλος την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Θωμάς Ντιντιός, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τους ομιλητές, αλλά και τον χορηγό της εκδήλωσης τον κ. EfthimiouDimitrios με τα Ευθυμίου Ιατρικά Ορθοπαιδικά, δεσμεύτηκε εκ μέρους όλου του ΔΣ του ΣΟΕΔ μετά και από απαίτηση του κόσμου, να συνεχίσουν αυτού του είδους τις ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν στις δύσκολες εποχές που ζούμε τον καθέναν ξεχωριστά αλλά κυρίως την κάθε οικογένεια.