Το Σάββατο 16 Aπριλίου στις 7.30 μμ θα εγκαινιαστεί το γλυπτό του "Πολυκυκλικού Δεσμού", που βρίσκεται στη λεωφόρο Καραμανλή, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, παρουσία του Ν. Λυγερού που συνέλαβε την ιδέα.

Με το μνημειώδες γλυπτό της σύλληψης και σχεδιασμού του ιδιοφυούς στρατηγιστή Νίκου Λυγερού, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μιλτιάδης Τζιότζιος στο εργαστήριο και σε συνεργασία του Πάρη Λουντρούδη, ένας κυκλικός κόμβος μεταμορφώνεται σε πολυκυκλικό δεσμό και γίνεται δώρο Ανθρωπότητας στους δημότες της Λάρισας που μπορούν να απολαμβάνουν την τέχνη στο δρόμο χωρίς κανένα προαπαιτούμενο.

Τη νύχτα ανακαλύπτεις το φωτονικό μπλε που υπερασπίζεται τη μνημοσύνη και η οδός Καραμανλή μεταμορφώνεται σε λεωφόρο τέχνης, υποστηρίζοντας τη νέα μορφή τέχνης που πρωτοπορεί στη Λάρισα.

Η διπλή φιάλη του Felix Klein, η λωρίδα του August Ferdinand Möbius Möbius, τα πεπερασμένα στοιχεία του John Argyris, η σπείρα του Αρχιμήδη έρχονται και ξανάρχονται μπροστά μας με το πανέμορφο γλυπτό, διότι η Ανθρωπότητα δεν αφήνει κανέναν πίσω, ούτε κανέναν κάτω, αφού αποτελείται από τους νεκρούς, τους ζωντανούς και τους αγέννητους ανθρώπους, είναι προικισμένη με λογική και συνείδηση κι έχει το δικαίωμα ζωής, ελευθερίας, αξιοπρέπειας και εξέλιξης στον Χρόνο.