«Η ελληνική κοινωνία, αθωράκιστη, απροστάτευτη και ευάλωτη, εδώ και μήνες πληρώνει την αδράνεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων», δήλωσε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Λάρισα, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει την ακρίβεια ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ήδη καταθέσει προτάσεις, οι οποίες ουδέποτε αξιοποιήθηκαν όπως είπε από τη ΝΔ, τονίζοντας πως το δημοκρατικό διέξοδο από αυτή την κατάσταση μπορούν να το δώσουν οι εκλογές, “με το σχεδιασμό μιας κυβέρνησης προοδευτικής πλειοψηφίας, η οποία θα έχει το σχέδιο να αντιμετωπίσει κατάματα αυτές τις κρίσεις και να προστατεύσει τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας”.

Πιο αναλυτικά ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως «η κρίση των τελευταίων εβδομάδων με τον πόλεμο στην Ουκρανία μας βρήκε με πολύ υψηλό κόστος ενέργειας, τον πληθωρισμό στα ύψη και τους μισθούς καθηλωμένους», κάνοντας λόγο για ένα «εκρηκτικό μείγμα».

Ο ίδιος σημείωσε πως από τον Σεπτέμβριο του 2021 ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε καταθέσει τροπολογία για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, έχει ήδη ζητήσει την αύξηση του Κατώτατου Μισθού, μέτρο, όπως είπε, εφαρμόζεται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο, όπως είπε, «ενώ υπάρχουν προτάσεις, απουσιάζει η πολιτική βούληση από μια κυβέρνηση η οποία φαίνεται ότι και για λόγους ιδεοληπτικούς αλλά και για λόγους εξυπηρέτησης συμφερόντων, αρνείται πεισματικά να συγκρουστεί με τον πυρήνα του προβλήματος της ακρίβειας».

Αναφορικά με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο κ. Χαρίτσης τόνισε: «Προφανώς το τρίτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είμαι μια κορυφαία κομματική διαδικασία. Είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες σε όλη την Ελλάδα με παρεμβάσεις συσκέψεις και επικοινωνούμε με τους συμπολίτες μας και τα μέλη του κόμματος και να συμπορευθούμε μαζί την επόμενη μέρα. Το συνέδριο θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια μεγάλη πολιτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η κοινωνία που είμαι φοβισμένη».

tinealarissa.gr