Οι Κομματικές Οργανώσεις Γιάννουλης και Φαλάνης του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Δυο χρόνια από την πανδημία η  κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας η πολιτική της κυβέρνησης και οι θέσεις του ΚΚΕ». 

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιώργος Λαμπρούλης  βουλευτής Λάρισας και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, το Σάββατο 2 Απρίλη και ώρα 7.30 μμ στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γιάννουλης.

Οπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση "αυτήν την περίοδο που μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, ένας άλλος πόλεμος συνεχίζει  να είναι σε εξέλιξη  στη χώρα μας μέσα και δίπλα στα σπίτια μας, είναι αυτός της πανδημίας από τον  κορονοϊό.

Στα δύο αυτά χρόνια, χιλιάδες κρούσματα συνεχίζουν χωρίς ιατρική ενημέρωση και παρακολούθηση.

Η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι υποτυπώδης έως ανύπαρκτη. Οι  τραγικές ελλείψεις των πρωτοβάθμιων δομών υγείας  της Λάρισας,( Κ.Υ και  ΤΟΜΥ) όπως και της Τοπικής  Μονάδας Υγείας της Γιάννουλης είναι χαρακτηριστικές αφού λειτουργούν με το ¼ του προβλεπόμενου προσωπικού, οι θάνατοι πανελλαδικά έχουν ξεπεράσει τις 27000 χιλ. οι 16.519 χιλ. πέθαναν εκτός ΜΕΘ."