Σε δυσεπίλυτο πρόβλημα εξελίσσεται η εύρεση φοιτητικής κατοικίας για τους επιτυχόντες στα πανεπιστημιακά ιδρύματα λόγω των αυξημένων ενοικίων και της μειωμένης προσφοράς διαθέσιμων ακινήτων.

Ο «χάρτης» των φοιτητικών κατοικιών έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της στροφής των ιδιοκτητών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, με αποτέλεσμα η φετινή χρονιά να χαρακτηρίζεται δύσκολη.

Και αυτό γιατί πέρα από τη μειωμένη διαθεσιμότητα και τη μεγάλη αύξηση των ζητούμενων μισθωμάτων, η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός επιβαρύνουν ραγδαία το κόστος διαβίωσης του φοιτητή.

Οι τιμές (και στη Λάρισα) φέτος θα είναι αυξημένες κατά 7% – 8% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η εύρεση κατοικιών από 30 τ.μ. – 50 τ.μ., αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση.

Το στεγαστικό επίδομα

Μέχρι την Πέμπτη 3 Αυγούστου  θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος ύψους 1.500 ευρώ. Αν πρόκειται για περίπτωση συγκατοίκησης, το ποσό ανεβαίνει στα 2.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής, στο: https://stegastiko.minedu.gov.gr.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκαν από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Με πληροφορίες από ot.gr