Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία αναλαμβάνουν ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας και η Κίνηση Πολιτών «Λάρισα η πόλη μου» για την υποστήριξη των ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Θέλοντας να τους ανακουφίσουν από την κούραση, το άγχος και την πίεση που συνεπάγεται η διαδικασία της θεραπείας , θα συνεργαστούν προκειμένου να δημιουργήσουν ηχητικά αρχεία με αφηγήσεις από αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων, παραμύθια ή λαϊκές ιστορίες με φωνές λογοτεχνών, ηθοποιών, παραμυθάδων και άλλων Λαρισαίων πολιτών.

Στους ασθενείς θα παρέχονται από τους εθελοντές και τις εθελόντριες του συλλόγου καρκινοπαθών, ηλεκτρονικές συσκευές με ακουστικά. Οι ασθενείς θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάλογα με την επιθυμία και διάθεσή τους μέσα από έναν ικανό αριθμό αρχείων με λόγο και μουσική διάρκειας 20-30 λεπτών το καθένα, την ιστορία ή τη μουσική που θα ήθελαν να ακούσουν κατά τις δύσκολες ώρες της αναμονής και της θεραπείας τους.

Η πρωτοβουλία αυτή, που αναμένεται να βελτιώσει την εμπειρία των ασθενών κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών, έχει τύχει ήδη θετικής ανταπόκρισης. Πολλοί λογοτέχνες, δημοσιογράφοι και αφηγητές δήλωσαν με ενθουσιασμό την υποστήριξή τους στο εγχείρημα, ενώ οι στουντιακές ηχογραφήσεις θα είναι ευγενική χορηγία των Λαρισαίων καλλιτεχνών Λουκά Αυγερινού και Θωμά Αστερίου.

Το παραγόμενο προϊόν αναμένεται να προσφερθεί σε δεύτερο στάδιο και σε άλλες κατηγορίες ασθενών που υφίστανται χρονοβόρα διαδικασία θεραπείας, όπως οι νεφροπαθείς.

Στη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας παραβρέθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Ιωάννα Καραβάνα, Ιωάννης Γκούμας, Μαρία Γκιτέρσου και Αμαλία Στάμου καθώς και τα μέλη της Συντονιστικής Ομάδας της Κίνησης «Λάρισα η πόλη μου» Γιώργος Τράντας, Παναγιώτης Δομούζης , Αλέξανδρος Ζουριδάκης και Θωμάς Κυριάκος.

ertnews.gr