Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου στον χώρο του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας η εκπαιδευτική δράση για παιδιά “Ταξιδεύω στο Διάστημα, μαθαίνω για τα Άστρα”. Την ευθύνη για την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης είχε η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων και συμμετείχε ο Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος καθώς και παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Τα παιδιά μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες, εξοικειώθηκαν με τους αστέρες, τους πλανήτες και τους γαλαξίες. Έμαθαν για το σύμπαν και τον τρόπο λειτουργίας των ηλιακών ρολογιών, παρατήρησαν τον ήλιο με τη βοήθεια του ηλιακού τηλεσκοπίου φορώντας ειδικά γυαλιά, παρακολούθησαν αστρονομικό ντοκιμαντέρ με τους αστροναύτες να εργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και πήραν απαντήσεις σε πολλές απορίες τους. 

Η καύση του ηλίου αποτέλεσε μια συναρπαστική παρατήρηση, που τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν με ασφάλεια στον αύλειο χώρο του Αστεροσκοπείου με το ειδικό τηλεσκόπιο που τοποθετήθηκε από τον Αστρονομικό Παρατηρησιακό Όμιλο Λάρισας με την καθοδήγηση του κ. Σοφολόγη.

Την δράση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κος Ηρακλής Γερογιώκας, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης κος Κωνσταντίνος Βλαχούλης και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος η δράση θα επαναληφθεί σε ημερομηνίες που σύντομα θα ανακοινωθούν.