Υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 17 Οκτωβρίου το πρώτο εξειδικευμένο εργαστήριο για γυναίκες επιχειρηματίες με θέμα: «BusinessModelCanvas – Ένα επιτυχημένο οικονομικό πλάνο- Διαχείριση χρόνου – Διαχείριση ενέργειας» που διοργάνωσε τo Επιμελητήριο Λάρισας και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου.

Πλήθος γυναικών συμμετείχαν ενεργά και επιμορφώθηκαν δωρεάν  σε θέματα επιχειρηματικότητας, αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προκλήσεων στην επαγγελματική ζωή, δημιουργίας νέων ιδεών και λύσεων και ενίσχυσης της αυτογνωσίας και της αυτοπεποίθησής τους.

 

Ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, αφού καλωσόρισε τις συμμετέχουσες,  αναφέρθηκε στην αξία και τις δράσεις του Επιμελητηρίου που στόχο έχουν να ενδυναμώσουν την επιχειρηματικότητα του τόπου μας,  τόνισε την ιδιαίτερη προσπάθεια πού γίνεται για την στήριξη του γυναικείου επιχειρείν και παρότρυνε τις παρευρισκόμενες, όχι μόνο να συμμετέχουν στις δράσεις του φορέα αλλά και να επικοινωνούν τα θέματα που απασχολούν την επιχείρηση τους, για να γίνονται προσπάθειες επίλυσης τους. 

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και η Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας κα Καλλιόπη Τζήκα, η οποία είχε και  τον συντονισμό της εκδήλωσης. 

Μεταξύ άλλων η κα Τζήκα ενημέρωσε τις συμμετέχουσες για τις δράσεις της Επιτροπής και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), με ιδιαίτερη αναφορά στο 1ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας "Women for Win ",  το οποίο κατάφερε το Επιμελητήριο Λάρισας να καθιερώσει ως θεσμό και το δεύτερο Φόρουμ διοργανώνεται  από  το ΕΒΕΑ στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Οι εισηγήτριες Αγγελική Σαββίδου, Σύμβουλος Επιχειρηματική και Οικονομικής Ανάπτυξης/ Ιδρύτρια FinanceLady και Ελένη Ματράκη, Νομικός/Life, Wellness&Businesscoach/ ΣυνιδρύτριαIPD έδωσαν στις συμμετέχουσες πρακτικά εργαλεία για την δημιουργία του επιχειρηματικού καμβά, την κατάρτιση οικονομικού πλάνου και την διαχείριση χρόνου και ενέργειας.

Το δεύτερο εξειδικευμένο εργαστήριο είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Το δωρεάν τετράμηνο πρόγραμμα mentoring  για γυναίκες επιχειρηματίες από το Επιμελητήριο Λάρισας και την Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας  του Επιμελητηρίου είναι μία καινοτόμα, πρωτοποριακή δράση μακράς διαρκείας.  Τη διαχείριση του προγράμματος, το συντονισμό και το matching μεταξύ mentor- mentee έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Πρόληψης και Ανάπτυξης – IPD.