Το καλαμπόκι είναι από τις λίγες καλλιέργειες που βοήθησαν οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις. Αν και έχει φέτος οψίμιση η καλλιέργεια εξελίσσεται ομαλά.

Πάντως αν είχε ξεκαθαρίσει το θέμα με τις επιλέξιμες περιοχές στην συνδεδεμένη καλαμποκιού που ξεκινά από φέτος με τη νέα ΚΑΠ θα είχαν σπαρθεί περισσότερα στρέμματα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Γεώργιος Παπαδούλης, παραγωγός από την Λάρισα, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «προσωπικά την σπορά την έκανα προς τα τέλη Μαρτίου. Όσοι έκαναν νωρίτερα σπορά έχουν κάποια προβλήματα στην ανάπτυξη των φυτών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που είχαμε τον Απρίλιο.

Κατά τα άλλα ομαλά εξελίσσεται η καλλιέργεια και τα καλαμπόκια έχουν πάρει ύψος. Η συνδεδεμένη στην καλλιέργεια με τη νέα ΚΑΠ δεν βοηθά την Θεσσαλία γιατί μένει εκτός λόγω της ποιότητας των νερών. Θα βοηθήσει τους παραγωγούς στη βόρεια Ελλάδα που θα είναι επιλέξιμοι.

Στην περιοχή μας, με μια απόδοση 1.700 κιλά, για να καταφέρει ο παραγωγός να καλύψει τα έξοδα θα πρέπει να πάρει τιμή τουλάχιστον στα 20 λεπτά το κιλό. Πέρυσι πούλησα με τιμή στα 31 λεπτά».

agrotypos.gr