Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητούν συνάντηση οι εργαστηριακοί γιατροί στα Διαγνωστικά Κέντρα και Πολυϊατρεία, καθώς αντιμετωπίζουν σημαντικό αδιέξοδο με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στον κλάδο τους τα τελευταία 12 χρόνια, όπως αναφέρουν.

Κατά τη διάρκεια πολύωρης συνεδρίασης που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (17/05) και με ψήφους 78% υπέρ και 22% κατά, οι εκπρόσωποι των εργαστηριακών γιατρών της Περιφέρειας (μεταξύ αυτών και της Λάρισας) αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζοντας το «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους, από την Τετάρτη (8/5).

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν περίπου 1.400 Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια της περιφέρειας (εκτός της Αθήνας και του Πειραιά).

Οι ιδιοκτήτες τους – κλινικοεργαστηριακοί γιατροί- διαμαρτύρονται για τα υπέρογκα ποσά (clawback και rebate) που καλούνται να καταβάλλουν στο κράτος από την τσέπη τους, από το 2012 και μέχρι σήμερα.

Απειλούν, μάλιστα, με συντεταγμένη αποχώρηση από τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, μετά την τρίωρη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 17/05/24 με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δεσμεύτηκε σε σειρά προτάσεων για να αντιμετωπιστεί η παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνουν τα Διαγνωστικά Κέντρα, με την εφαρμογή του μέτρου των υποχρεωτικών εκπτώσεων και επιστροφών (rebate και clawback).

Mε πληροφορίες από iatropedia.gr