Συνάντηση πραγματοποιήθηκε της Διοίκησης του Φορέα Επιμελητηρίου Λάρισας με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Τριαντόπουλο στα γραφεία του Επιμελητηριακού Μεγάρου. Παρόντες στη συνάντηση με τον Υπουργό  εκ μέρους της Διοίκησης ήταν ο Πρόεδρος κ. Σ. Γιαννακόπουλος, η Γ. Γραμματέας κα Κ. Τζήκα, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Δ. Οικονόμου και ο Διοικητικός Σύμβουλος κ. Β. Ζάρκος. Παρευρέθηκαν επίσης τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  οι κ.κ. Τ. Τσιουρής, Προϊστάμενος Εμπορίου και Συντονιστής Επιτροπών και Β. Καραλης, Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας και η Δ/ντρια του Επιμελητηρίου κα Κ. Τσολάκη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σ. Γιαννακόπουλο η αναγκαιότητα της ΤΑΧΙΣΤΗΣ κατάθεσης στις επιχειρήσεις των αποζημιώσεων που δικαιούνται και της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου και πολυεπίπεδου  χρηματοδοτικού σχήματος ενίσχυσης των πληγεισών (άμεσα και έμμεσα) θεσσαλικών επιχειρήσεων. Επισημάνθηκε στον Υπουργό η αδήριτη ανάγκη ύπαρξης οριζόντιων μέτρων για όλες τις επιχειρήσεις της περιφέρειάς μας, χωρίς διακρίσεις, γιατί όλες είναι ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας για την ανάγκη δημιουργίας αναπτυξιακών σχημάτων ειδικά σχεδιασμένων για την ενίσχυσή των λαρισαϊκών και εν γένει θεσσαλικών προϊόντων, των οποίων η φήμη βάλλεται καθημερινά μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα από ανταγωνιστές τους. Τέθηκε τέλος στον Υπουργό το θέμα της μετεγκατάστασης με την παροχή κινήτρων  των επιχειρήσεων σε βιοτεχνικά πάρκα που πρέπει να δημιουργηθούν. 

Ο Υπουργός άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις της Διοίκησης, διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του να λύσει πολλά ανακύπτοντα προβλήματα και διαβεβαίωσε τους παριστάμενους  ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει δοθεί στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί το 50% της επιχορήγησης που δικαιούνται, επικυρώνοντας με τη στάση του ότι οι Θεσσαλοί έχουμε το κράτος ισχυρό σύμμαχο απέναντί μας.