Στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας σχεδιάζουν να φτάσουν σήμερα Κυριακή 28 Ιανουαρίου οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. 

Όπως αποφάσισαν κατά την χθεσινή ημέρα σε συνέλευση στη Νίκαια και στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η πορεία των αγροτικών μηχανημάτων από χωριά και εισόδους της πόλης για να καταλήξει στο κέντρο της. Οι αγρότες προγραμματίζουν να παραμείνουν στην Κεντρική πλατεία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με κύριο θέμα συζήτησης τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τα αιτήματά τους. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν υπουργοί εμπλεκόμενων υπουργείων και η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μια σειρά από 20 παρεμβάσεις των τελευταίων ετών για τον πρωτογενή τομέα. Προφανώς υπάρχουν περισσότερα αιτήματα των αγροτών. Εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας».