Προανακριτική δικογραφία σε βάρος ενός 38χρονου για υπόθεση πορνογραφίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, η οποία και κατατέθηκε στην Εισαγγελία.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία διενεργεί εκτεταμένη έρευνα για την αναζήτηση και άλλων συνεργών.

Τρεις μέχρι τώρα γυναίκες στη Λάρισα και μία στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές, ότι δέχονταν εκβιασμό από άγνωστο που είχε “χακάρει” το messenger τους σε Instagram και Facebook και είχε αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές συνομιλίες τους, φωτογραφίες και βίντεο.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι τέσσερις γυναίκες, αυτό γινόταν επί ένα μήνα, από 16 Δεκεμβρίου του 2022 μέχρι και 16 Ιανουαρίου του 2023 και στην συνέχεια τους ζητούσε να του καταβάλουν χρήματα. Όλες αυτές οι αποδείξεις έχουν κατασχεθεί, όπως και ο φορητός υπολογιστής του φερόμενου ως δράστη.

Ο 38χρονος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της «εκδικητικής πορνογραφίας σε βαθμό κακουργήματος», «εκβίασης τετελεσμένης και σε απόπειρα» και «απάτη σε παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφορίων ή δεδομένων».

Φέρεται να παραβίαζε τα προφίλ ανυποψίαστων γυναικών μέσα από κοινωνικά δίκτυα και στην συνέχεια τις απειλούσε ότι θα δημοσιοποιούσε τις προσωπικές τους στιγμές, ακόμη και σε πορνογραφικά site, αν δεν του κατέβαλαν χρηματικά ποσά 1.000 ευρώ, σε ψηφιακό πορτοφόλι, κυρίως μέσω κρυπτονομισμάτων.

ertnews.gr