Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, επί ωρομισθία, στο Ελεύθερο Εργαστήρι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα.

Οι ενδιαφερόμενοι εικαστικοί μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους της προκήρυξης στο www.katsigrasmusum.gr  και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα γραφεία της Πινακοθήκης (9.00π.μ.-14.00μ.μ.), είτε αυτοπροσώπως κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα, με επισυναπτόμενα τα αναφερόμενα δικαιολογητικά, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@katsigrasmuseum.gr .

Το Ελεύθερο Εργαστήρι, με την τριακονταετή και πλέον πορεία του, αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στην εικαστική εκπαίδευση τόσο των παιδιών και των εφήβων όσο και των ενηλίκων σε τμήματα ζωγραφικής, κεραμικής και χαρακτικής προσφέροντας και αναβαθμίζοντας την αισθητική αγωγή του κοινού της πόλης μας. Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο Ελεύθερο Εργαστήρι απευθύνονται σε ένα παρόμοιο ηλικιακά κάθε φορά ακροατήριο, αφού  οι μαθητές τοποθετούνται στα τμήματά τους ανάλογα με την ηλικία τους και το έτος φοίτησης στο Ελεύθερο Εργαστήρι, σε ένα ακροατήριο που  επιζητά να εκφραστεί μέσα από την εικαστική δημιουργία.

Σημαντική παράμετρος, τέλος, στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι η στέγαση του Εργαστηρίου στο κτίριο της Πινακοθήκης, γεγονός που φέρει σε επαφή μαθητές και εκπαιδευτικούς τόσο με τους θησαυρούς της Συλλογής Κατσίγρα όσο και με τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών που φιλοξενούνται στις περιοδικές εκθέσεις που παρουσιάζει η Πινακοθήκη.