Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ λαμβάνει μέρος στο Φεστιβάλ Πηνειού 2023, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων σε συνεργασία με την  Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, από την Τετάρτη 21 Ιουνίου έως και το Σάββατο 24 Ιουνίου!

Τέσσερις ημέρες γεμάτες κέφι, διασκέδαση, ατελείωτα παιχνίδια και πολλές χαρούμενες φωνές! Θα διασκεδάσουμε παρέα με face painting, taekwondo, πρωτότυπες δημιουργίες κοσμημάτων, θέατρο σκιών, πολύ χορό και αγάπη από τα παιδιά μας που θα βρίσκονται ως βοηθοί στον χώρο….

 Πρόκειται για διαδραστικές και πρωτότυπες δραστηριότητες, με κύριο γνώμονα και στόχο την ευαισθητοποίηση και την συμπερίληψη. Και φυσικά τη γνωριμία των πολιτών της Λάρισας και όχι μόνο, με τον χώρο των Ατόμων Με Αναπηρίες.

Βασικό μέλημα και στόχος του προγράμματος είναι η προσαρμογή της κάθε δραστηριότητας στις ανάγκες του κάθε ατόμου. Με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται πως όλοι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα με τη σωστή προσαρμογή και καθοδήγηση.

 Το όραμα της ομάδας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ είναι η δημιουργία μιας ισότιμης κοινωνίας, με ΠΡΟΣΒΑΣΗ όλων σε όλους τους τομείς, μέσα από την ανάπτυξη εννοιών, όπως η συμπερίληψη και η ενσυναίσθηση. 

Είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία της Λάρισας και των περιχώρων της που εδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργεί ένα ΚΔΑΠ για ΑΜΕΑ όλων των ηλικιών (5-65 ετών) και με ποσοστό αναπηρίας από 35% και πάνω. Εξειδικευμένο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, σε πρωινή και απογευματινή βάρδια παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες με ένα δημιουργικό και πολύ πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, δραστηριοτήτων, εκδρομών, εκδηλώσεων, αλλά και δράσεων για τους γονείς-κηδεμόνες αυτών των παιδιών!

 Διότι η ψυχική υγεία των γονέων-κηδεμόνων και η διασκέδασή τους, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των στόχων του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών περιλαμβάνει εκτός από προγραμματισμένες δράσεις, επισκέψεις, εκδρομές και πολλά άλλα, και τα εξής:

Προσαρμοσμένο Taekwondo, Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Κηπουρική, Αυτόνομη Διαβίωση, Κινητικά παιχνίδια, Παραολυμπιακά αγωνίσματα, Παραδοσιακούς και Μοντέρνους Χορούς, Ρομποτική, Ενίσχυση και Διατήρηση Γνώσεων, Αισθητηριακό Παιχνίδι, Ξυλοτεχνική, Θεατρική αγωγή και Κουκλοθέατρο και πάρα πολλά ακόμα!!!!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Κοσμήματα, Μπρελόκ, Κεραμική και άλλα πολλά!

*Όλες τις κατασκευές τις παραλαμβάνουν οι «δημιουργοί τους» ως ενθύμιο για το σπίτι.

FACE PAINTING

Διακοσμούμε το πρόσωπό μας με ό,τι χρώματα και σχέδια αγαπάμε!

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΑΦΙΣΑ

Αφήνω το αποτύπωμά μου στο αγαπημένο μου χρώμα και συνεχίζω την ζωγραφιά των φίλων μου.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ – ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Γινόμαστε για λίγο σαν τους παραδοσιακούς και ταυτόχρονα διαχρονικούς Καραγκιοζοπαίκτες και διαλέγουμε εμείς το έργο και τον ρόλο του Καραγκιόζη, δημιουργώντας την δική μας ιστορία.

 

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

-Μήλα -Διελκυστίνδα -Σκυταλοδρομίες τύπου SURVIVOR GAMES

FACE PAINTING

Διακοσμούμε το πρόσωπό μας με ό,τι χρώματα και σχέδια αγαπάμε!

ΚΑΡΑΟΚΕ

Είστε έτοιμοι να δείξετε το ταλέντο σας;; Διαλέξτε το αγαπημένο σας τραγούδι και διασκεδάστε με την ψυχή σας!

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

ΧΟΡΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ για μικρούς και μεγάλους

Γνωρίζουμε χορούς της Ελλάδος και του εξωτερικού και διασκεδάζουμε παρέα, χορεύοντας!

Δεν χρειάζεται να ξέρουμε τα βήματα…. Ο χορός είναι τρόπος έκφρασης!

FACE PAINTING

Διακοσμούμε το πρόσωπό μας με ό,τι χρώματα και σχέδια αγαπάμε!

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ – ΜΠΑΙΝΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ!

Μαθαίνουμε τις έννοιες της ενσυναίσθησης και της ευαισθητοποίησης ως προς την αναπηρία. Τι σημαίνει άραγε Άτομο με Αναπηρία; Έχουμε κοντά μας Άτομα με Αναπηρίες και ας μην το γνωρίζουμε. Γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί και αυτό μας κάνει μοναδικούς!

Βιώνουμε ένα άθλημα με διαφορετικό τρόπο.

-Βόλεϊ Καθήμενων

-Τοξοβολία καθήμενων

Ελάτε να δούμε τα αθλήματα από διαφορετική οπτική γωνία…

 

 ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ

Γνωρίζουμε ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ αγωνίσματα και παίζουμε όλοι μαζί Αθλοπαιδιές!

-Ping Pong  -Μπάσκετ -Bocce

FACE PAINTING

Διακοσμούμε το πρόσωπό μας με ό,τι χρώματα και σχέδια αγαπάμε!

ΤAEKWONDO από τα εκπληκτικά παιδιά της δομής.

Συμμετοχή όλων σε βασική εκμάθηση TAEKWONDO, σε μια δραστηριότητα με στόχο την συμπερίληψη. Δηλαδή συμμετοχή σε κοινή δραστηριότητα ατόμων με και χωρίς Αναπηρίες.

 

Χορηγοί: Exalco, Leroy Merlin, Πλαίσιο, Las Ramblas, Εφημερίδα Ελευθερία, Ζυθοποιία Πηνειού - Lola Beer, Κορπή Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Μεϊδάνης Ηλεκτρολογικός Εξοπλισμός, ΙΕΚ Δήμητρα, Ακαμάτρα, Hotel Dionisos, Παγοποιεία Μπασδέκη, MyThess.gr, Dr.Doctor, Musica Radio, XP Energy

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισα, Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας