Στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος και την πρεμιέρα της παράστασης “Μήδεια Μπούρκα”, του Ανδρέα Φλουράκη, αναφέρθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η Πρόεδρος του “Θεσσαλικού” θεάτρου κ. Ρίτα Απρίλη και η καλλιτεχνική διευθύντρια Κυριακή Σπανού μαζί με τους συντελεστές της παράστασης.

Όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη το “Θεσσαλικό” εντάσσει μέσα στο ειδικό πρόγραμμα του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος, την παράσταση Μήδειας Μπούρκα του Ανδρέα Φλουράκη, η οποία, καιρού επιτρέποντος θα κάνει πρεμιέρα στο Β΄Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, το Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 9.00 το βράδυ.

Η παράσταση θα συνεχίσει στο θέατρο “Κ. Τσιάνος”, ενώ θα περιοδεύσει εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο του Πυθίου στην Ελασσόνα, στο ν. Λάρισας και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, στο Φεστιβάλ Μονολόγων “United Solo” στις 28 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του “Θεσσαλικού”.

Η παράσταση χτίζεται γύρω από την ιδέα των συνεχών μεταμορφώσεων που μετέρχεται το γυναικείο πρόσωπο για να επιβιώσει σε ένα πατριαρχικό και ξένο κόσμο. Παρακολουθεί το πρόσωπο της Μήδειας από την «αντρική της ανατροφή» από τον πατέρα της έως την εγκατάλειψή της από τον άντρα της σε μια ξένη χώρα και εστιάζει στην ευαλωτότητά της σε έναν κόσμο που αν και την περιφρονεί, θέλει και να την αλλάξει.

Για να επιβιώσει με τον τρόπο που θέλει, χρησιμοποιεί τη βία και το φόνο που διδάχθηκε αλλά, σε μια μεγάλη χειρονομία αυτογνωσίας αρνείται να «επιβεβαιώσει» το όνομά της και να σκοτώσει τα παιδιά της. Φιλοδοξεί να είναι η πρώτη Μήδεια που αφήνει τα παιδιά της μόνα τους στους κινδύνου της ζωής. Μπορεί να είναι μια δολοφόνος, δημιούργημα μιας πατριαρχικής κοινωνίας, αλλά είναι αποφασισμένη να «σώσει» το μέλλον που η ίδια γέννησε.

ertnews.gr