Στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης βρίσκονται από το βράδυ της Τετάρτης οι πλημμυροπαθείς από τα χωριά Σωτήριο και Αρμένιο του Δήμου Κιλελέρ. Οι άνθρωποι που είδαν τα νερά να μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους, συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού προκειμένου να σωθούν από την κακοκαιρία.

«Αυτά είναι μόλις δύο από τα δεκάδες χωριά, των δήμων Κιλελέρ και Φαρσάλων, που έχουν βυθιστεί στο νερό» σημειώνει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη και προσθέτει πως «στον Δήμο Φαρσάλων δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε, είναι πολύ άσχημες οι συνθήκες με τους δρόμους πλημμυρισμένους ακόμη, ενώ η κατάσταση στο Κιλελέρ είναι λίγο καλύτερη παρόλο που πολλά νερά έχουν βυθιστεί στο νερό, πολλοί άνθρωποι κινδύνευσαν, τα ρέματα έχουν ξεχειλίσει, έχουν σπάσει αναχώματα με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να απειλείται ακόμη και η πόλη της Λάρισας.

Ήδη από χθες υπάρχει μια μεγάλη κινητοποίηση από τον δήμο Λαρισαίων. Μεταξύ άλλων σακιά με άμμο έχουν τοποθετηθεί σε τάφρους προκειμένου να μην επιτρέψουν στα νερά να μπουν με ταχύτητα μέσα στην πόλη. Στην είσοδο της πόλης, στην παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου, όπου χθες βράδυ έγινε επιχείρηση από την 5η ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα και απεγκλώβισε κατοίκους είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία, ενώ και χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες έχουν βουτηχτεί στο νερό.

Τέλος γίνονται συνεχώς επιχειρήσεις απομάκρυνσης κατοίκων οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στα χωριά τους. Μάλιστα έχει βγει και σχετική οδηγία από την Πολιτική Προστασία λέγοντας πως όσοι μένουν σε ισόγεια σπίτια θα πρέπει να μεταφερθούν στον 2ο όροφο, αν υπάρχει, ή διαφορετικά να μεταβούν στην εκκλησία.

Σημειώνεται πως με μπουλντόζες βγάζουν τους κατοίκους από τα χωριά τους ή με βάρκες της ΕΜΑΚ.

ertnews.gr