Ομόφωνη απόφαση για διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων από την κυβέρνηση για το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας - Θεσσαλικό Θέατρο, πήρε χθες το δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων, κατά τη διάρκεια συζήτησης της ερώτησης της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", αναφορικά με το μέλλον του θεάτρου και των ζητημάτων που προκύπτουν από την υποστελέχωσή του.

Ο επικεφαλής της παράταξης Πέτρος Κρίκης ζήτησε από τον δήμαρχο απαντήσεις αναφορικά με το αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις του υπάρχοντος προσωπικού που λήγουν τον Σεπτέμβριο και με ποιον τρόπο θα εξασφαλιστεί η λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας δεδομένου της υποχρηματοδότησης από το κράτος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη να υποστηρίζει ότι "στόχος μας είναι να σπάσει το εμπάργκο των προσλήψεων από την κυβέρνηση. Είναι γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα στο προσωπικό. Έχουμε συνταξιοδοτήσεις και δεν αναπληρώνονται. Υπάρχει μεγάλο ζήτημα και πρέπει να ενταθεί η πίεσή μας για διεκδίκηση μόνιμων προσλήψεων".

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συμφωνία μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και e – ΕΦΚΑ που θα επιτρέψει στο Δήμο την απαλλοτρίωση του οικοπέδου του οργανισμού για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ και χώρου πρασίνου στην επιφάνεια του.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Νατάσα Πολυγένη, Ελευθερία)