Οι μικροί κατασκηνωτές του Προγράμματος «Κατασκήνωση στη πόλη» του Δήμου Λαρισαίων  συμμετείχαν στα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν από   ειδικούς συνεργάτες -  εκπαιδευτές της SMART BOX στις κατασκηνωτικές  δομές όλων των περιόδων. 

Οι μικροί κατασκηνωτές ήρθαν σε άμεση επαφή με τις φυσικές επιστήμες καθώς η γνώση τους αποτελεί ένα βασικό αίτημα της  εποχή μας που χαρακτηρίζεται από τη ραγδαία τεχνολογική πρόοδο.

   

Τα εργαστήρια μέσα από διαδραστικά  πειράματα με απλά υλικά ενίσχυσαν την έμφυτη φυσική περιέργεια των παιδιών για  να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους και να καλλιεργήσουν την κριτική και ορθολογική τους σκέψη. 

Η  διδασκαλία των φυσικών επιστημών μέσω της πειραματικής διεργασίας, είναι η μέθοδος που τους αποδεικνύει με βιωματικό και αισθητηριακό τρόπο τη λειτουργία του κόσμου, κεντρίζοντάς τους το ενδιαφέρον για περαιτέρω ενασχόληση με τις θετικές επιστήμες.

   

Οι μικροί κατασκηνωτές ενθουσιάστηκαν από τον παιγνιώδη τρόπο των πειραμάτων που μπορούν να επαναλάβουν και με τους γονείς τους στο σπίτι. Ετσι το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» γίνεται μια δυνατή αλυσίδα που συνενώνει το παιχνίδι με τη χαρά της γνώσης, την ορθή σκέψη, τον κριτικό συλλογισμό  και τη  δημιουργικότητα. 

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει”  αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF.