Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στις 7μ.μ. στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, για την παρουσίαση του βιβλίου του συνταξιούχου δασκάλου Δημητρίου Κ. Καλογιάννη, με τον τίτλο: "Η ιστορία του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, μέσα από την εξέλιξη της νεοελληνικής εκπαίδευσης".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αικατερίνη Τσιούλκα, πτυχιούχος Ιστορίας, Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Νικόλαος Κοσμάνος, πρώην σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας "Κωνσταντίνος Κούμας" και σήμερα Διευθυντής του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, ο Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ιατρός, ιστοριοδίφης, συγγραφέας και συλλέκτης, και ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτριος Καλογιάννης.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια από μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης του Σχολείου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ελένη Ντούνα, πρώην Διευθύντρια του Σχολείου.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.