Απορριπτική είναι η εισαγγελική πρόταση στο αίτημα της υπεράσπισης του 52χρονου Λαρισαίου να αρθεί η προσωρινή κράτηση και να αντικατασταθεί με όρους που θα όριζαν οι δικαστικές αρχές. Ο 52χρονος οδηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα εκ νέου ενώπιον της Ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση, με την υπεράσπισή του -με πολυσέλιδο υπόμνημα- να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης.

Η πρόταση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λάρισας, βασιζόμενη και στην ιατροδικαστική έκθεση που περιγράφει τα χτυπήματα της 44χρονης συζύγου, είναι απορριπτική, αλλά η τύχη του αιτήματος του 52χρονου θα κριθεί οριστικά από τη Διάταξη που αναμένεται να εκδώσει η Ανακρίτρια τις επόμενες ημέρες.

Ο 52χρονος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου, καθώς σε μία από τις σπάνιες σε τοπικό επίπεδο περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, αλλά και για απειλή σε βάρος της συντρόφου του, κατ’ εξακολούθηση.

Τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε η 44χρονη (σ.σ. περιγράφονται αναλυτικά στην ιατροδικαστική έκθεση), ο αριθμός των πληγμάτων, η ένταση και η επαναληπτικότητα τους «που αποδεικνύουν ανθρωποκτόνο δόλο» φαίνεται πως ελήφθησαν υπόψη από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, η οποία απέρριψε το αίτημα του 52χρονου.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)