Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας και Συμπερίληψης» με συντονίστρια την Περιφερειακή Διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κ. Όλγα Τσιούρβα, και εισηγήτριες την κα Άννα Βαρνά και Μαρία Γρηγοριάδου.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Θεσσαλίας, με την συμμετοχή 25 περίπου πολιτών.

Το σεμινάριο είναι ένα από τα 25 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου των Πολιτών και εντάσσεται στον πυλώνα «Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων - Ενεργός Πολιτειότητα - Ανοιχτά Σχολεία - Νεολαία».

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην ισότητα και τη συμπερίληψη κυρίως για τις γυναίκες καθώς και για θέματα συμπερίληψης μεταναστών, προσφύγων, μειονοτήτων. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα οφέλη των κοινωνιών που ενδιαφέρονται για την ισότητα και την συμπερίληψη και συζητήθηκαν τρόποι ώστε να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είχε το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων. Το επιμορφωτικό σεμινάριο «Ευαισθητοποίηση σε θέματα Ισότητας και Συμπερίληψης» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».