Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 διεξήχθησαν με επιτυχία και μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα οι τελικοί αγώνες πετοσφαίρισης αγοριών και κοριτσιών της ΔΔΕ Λάρισας.

Ο τελικός των αγοριών ήταν μεταξύ του 13ου ΓΕΛ Λάρισας και του 7ου ΓΕΛ Λάρισας, στον οποίο νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του 13ου ΓΕΛ.

Ο τελικός των κοριτσιών ήταν μεταξύ του 4ου ΓΕΛ Λάρισας και του 7ου ΓΕΛ Λάρισας, στον οποίο νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του 4ου ΓΕΛ.

Και οι 4 ομάδες ήταν εξαιρετικές και καταχειροκροτήθηκαν από το κατάμεστο ΕΑΚ από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και Διευθυντές των σχολείων.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές-αθλητές για την πολύ μεγάλη προσπάθειά τους και την υποδειγματική συμπεριφορά τους μέσα στο γήπεδο, αλλά και στους μαθητές που παρακολούθησαν τους αγώνες με χαρά και ενθουσιασμό για τις ομάδες τους και παράλληλα με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Πριν την έναρξη των αγώνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Τελικός αγώνας ποδοσφαίρου Λυκείων

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 διεξήχθη με επιτυχία στο στάδιο Αλκαζάρ ο τελικός αγώνας ποδοσφαίρου Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ανάμεσα στο 5ο ΓΕΛ και το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, αναδεικνύοντας νικήτρια την ομάδα του 7ου ΕΠΑΛ.

Ο αγώνας ήταν μια δράση στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από την ΔΔΕ Λάρισας εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται στα σχολεία από την ΠΑΕ ΑΕΛ, με τίτλο «Fair play στο σχολείο μου – fair play στον αγώνα», σε συνεργασία της ΔΔΕ Λάρισας με την ΠΑΕ ΑΕΛ, προκειμένου να περάσει το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας, του αλληλοσεβασμού, της ανεκτικότητας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας και συμπερίληψης σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, πέραν του αθλητικού τομέα.

Αυτό τόνισε και στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Νικόλαος Ζέρβας, ο οποίος αναφέρθηκε στη χαρά του παιχνιδιού, που έχει τη μέγιστη αξία, και όχι η νίκη αυτή καθεαυτή. Στη σκιά, μάλιστα, του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη με θύματα νέα παιδιά, σημείωσε πόσο ανούσια φαντάζουν οι αντιπαλότητες, οι προστριβές και διαμάχες, η εχθρότητα και φανατισμός μπροστά στην αξία και το μεγαλείο της ανθρώπινης ζωής. Με σεβασμό λοιπόν σ΄ αυτά τα παιδιά που τόσο άδικα χάθηκαν και στη μνήμη των οποίων ήταν αφιερωμένος αυτός ο αγώνας, ευχήθηκε να απολαύσουν όλοι ένα πραγματικά καλό παιχνίδι που θα τιμά όλους νικητές και ηττημένους.

Τέλος, ο κ. Ζέρβας θα ήθελε να ευχαριστήσει την Διοίκηση του ΕΑΚΛ για όλη την συνεργασία, την ΠΑΕ ΑΕΛ και συγκεκριμένα τον Πρόεδρό της Αχιλλέα Νταβέλη, την σύμβουλο προγραμμάτων ανάπτυξης Δήμητρα Βασιλάκου και τους συνεργάτες της NANISECURITY (Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας) και Acerbis και ΚΑΡΕΛΙΑΣ SPORT (Κατάστημα Αθλητικών Ειδών), την ομάδα φυσικής αγωγής της ΔΔΕ Λάρισας για την άοκνη προσπάθεια στη διάρκεια των αγώνων, τα μέλη της ΟΕΣΑΔ, , τους διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν, τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής που προετοίμασαν τους αγωνιζόμενους, τους μαθητές, τους διαιτητές, τους γιατρούς.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Τελικός αγώνας χειροσφαίρισης του σχολικού πρωταθλήματος της ΔΔΕ Λάρισας

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί ο τελικός αγώνας χειροσφαίρισης του σχολικού πρωταθλήματος της ΔΔΕ Λάρισας, ως εξής:

1. Τελικός Αγοριών

3ο ΓΕΛ-ΙΔ. ΓΕΛ ΡΑΠΤΟΥ 11:30 στο γήπεδο του Αγ. θωμά