Οι φαρμακοποιοί της Λάρισας συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα των ελεύθερων επαγγελματιών ενάντια στο άδικο καθεστώς φορολόγησης και το προς ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο, που ορίζει τεκμήρια για τη φορολόγηση, λειτουργώντας ισοπεδωτικά έναντι όλων των μικρών επιχειρήσεων και επιτρέποντας στους μεγαλοφοροφυγάδες να συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν και στις μεγάλες επιχειρήσεις να συνεχίσουν να απολαμβάνουν εξαιρετικών προνομίων.

Το νομοσχέδιο αυτό θα αποδειχθεί εξοντωτικό αρχικά για τους πιο αδύναμους και κατ’ αυτό τον τρόπο καταπατά κάθε έννοια ισονομίας και δικαιοσύνης.

Σήμερα Τετάρτη 6/12/2023 στις 18.00 θα ξεκινήσει μεγάλη πορεία μηχανοκίνητων οχημάτων από τη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης στην οποία καλούμε τα μέλη μας και τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν.

Αύριο Πέμπτη 7/12/2023, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Λάρισας, στην οποία, επίσης, θα συμμετέχουμε.

Ζητούμε

Κατάργηση του φορολογικού νομοσχεδίου και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ακόμη, κι αν γίνει νόμος του Κράτους.

Φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και κατάργηση των τεκμηρίων στις επιχειρήσεις, καθώς και των τεκμηρίων διαβίωσης.

Θέσπιση αφορολογήτου ορίου για τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες.

Μείωση των εξοντωτικών έμμεσων φόρων που πληρώνουν ανεξαιρέτως όλοι οι πολίτες της χώρας στα καύσιμα, στο ρεύμα, στο φπα και αλλού.

Στόχευση στις πραγματικά μεγάλες επιχειρήσεις με τα λιμνάζοντα κεφάλαια εκατομμυρίων ευρώ και τα αποδιδόμενα αφορολόγητα μερίδια.

Κατάργηση των μνημονιακών εισπρακτικών μεθόδων που εφαρμόζονται στα φαρμακεία με το rebate, το clawback και το 0,8%.