Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας από σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, διεκδικώντας τις αποζημιώσεις μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, από τις οποίες τα χωράφια τους δεν μπορούν ακόμη να καλλιεργηθούν. Ταυτοχρόνως, στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αγρότες των χωριών γύρω από την λίμνη Κάρλα, που ζητούν να γίνουν άμεσα τα έργα για την υλοποίηση του αποστραγγισμού των περιοχών, αλλά και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. 

Στην Λάρισα τα πρώτα τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στο κόμβο Πλατυκάμπου, ενώ οι αγρότες της Καρδίτσας έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον αυτοκινητόδρομο Ε65, από τον κόμβο Προαστίου μέχρι τον κόμβο Ανάβρας. Στο Βόλο το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών της Μαγνησίας. 

Ε-65: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023, από ώρα 11.00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, για λόγους ασφαλείας, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων που λαμβάνουν χώρα κατά διαστήματα (ανοιχτές συνελεύσεις πεζών αγροτών, εκτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65 και συγκεκριμένα:

Α/Κ Προαστίου (97,3 χ/θ) Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία (εκτροπή της κυκλοφορίας προς Επ.Ο. Προαστίου – Αγίας Τριάδας):
Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον κόμβο Προαστίου, μέσω της συνδετήριας οδού Αγίας Τριάδας με τον Ε-65, προς την περιφερειακή οδό Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια κίνηση στην Επ. Οδό Προαστίου – Αγίας Τριάδας – Καρδίτσας και ακολούθως στην Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου και είσοδος στον Ε-65 από τον κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου)

Α/Κ Ανάβρας (60,9 χ/θ) Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα (εκτροπή της κυκλοφορίας αυτής προς Επ.Ο. Ανάβρας – Κέδρου):
Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον κόμβο Ανάβρας προς τη συνδετήρια οδό του Ε-65 με Κέδρο – Ανάβρα.

Για τα οχήματα που κινούνται προς Καρδίτσα και Τρίκαλα, η κυκλοφορία θα διεξάγεται προς Καλλιφώνι – Αγιοπηγή – Καρδίτσα.

Για τα οχήματα που κινούνται προς Σοφάδες – Λάρισα, η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω της Επ. Ο. Ανάβρας – Φίλιας – Μαυραχάδων – Σοφάδων.