Μετά από μια δύσκολη αναμονή, λόγω των βροχών, ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες οι πρώτες συγκομιδές κριθαριού. Όσα έχουν πέσει λόγω καιρού έχουν μειωμένες αποδόσεις, τα υπόλοιπα κυμαίνονται σε καλά επίπεδα.

Με το κόστος να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα φέτος όλοι κοιτούν τις τιμές. Από την άλλη οι κτηνοτρόφοι φοβούνται ότι η πορεία των φετινών τιμών στις ζωοτροφές θα φέρει κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις τιμές στο γάλα. Όπως φαίνεται θα είναι μια χρονιά για γερά νεύρα και χρειάζεται υπομονή από την πλευρά των παραγωγών.

Ο κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, έμπειρος παραγωγός από τη Λάρισα, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «από προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η συγκομιδή κριθαριού στην περιοχή. Οι αποδόσεις φέτος είναι σε καλά επίπεδα και τα «καλά» χωράφια δίνουν μέχρι 500 κιλά.

Για το κριθάρι που πάει σε βυνοποίηση οι εταιρείες έχουν υπογράψει συμβόλαια για 24 λεπτά. Επίσημα οι έμποροι δεν αναφέρουν μέχρι στιγμής τιμές για κριθάρια που πάνε για ζωοτροφή. Εκτιμώ ότι τα καλής ποιότητας κριθάρια δεν θα πέσουν φέτος κάτω από 20 λεπτά το κιλό».

agrotypos.gr