Το έργο του Δημήτρη Μαραμή “Νάματα και Ιάματα” (Συμφωνικές Ωδές για την Ίαση)” για σοπράνο, γυναικεία χορωδία και συμφωνική ορχήστρα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή”, ανέβασε στο κανάλι της στο youtube, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και μπορείτε να το απολαύσετε δωρεάν, όποτε και όσο θέλετε. 


Το έργο “Νάματα και Ιάματα” (Συμφωνικές Ωδές για την Ίαση), είναι ένας ύμνος για την υγεία, τη θεραπεία και την ιατρική, πιο επίκαιρο από ποτέ μετά από την πανδημία που συντάραξε ολόκληρη την υφήλιο τα τελευταία χρόνια.

Το έργο, συμφωνικό και φωνητικό μαζί, βασίζεται σε σημαντικά κείμενα της αρχαιότητας όπως ο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή και ο Όρκος του Ιπποκράτη, ενώ αποδίδεται στην πρωτότυπη αρχαιοελληνική γλώσσα.

Μελωδικό και μυσταγωγικό μαζί, παρουσιάζει το επίπονο ταξίδι από το σκοτάδι στο φως, από τη νόσο στη θεραπεία, από τον πόνο στην ίαση, υμνώντας την απόλυτη αναγκαιότητα της υγείας για τον άνθρωπο.

Συντελεστές: Μυρσίνη Μαργαρίτη,σοπράνο, γυναικεία χορωδία InDONNAtiόn – διεύθυνση Δημήτρης Κτιστάκης, Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας - διεύθυνση Χρήστος Κτιστάκης, αφήγηση - Κωνσταντίνα Καρυδάκη.