Οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα μοναδικό βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσομοίωσης  Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων. Ο  Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης  κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας  κ. Φωτεινή Μυσιρλή και  κ. Παύλος Χατιλάρης και ο κ. Γιώργος Κερμελιώτης, προσωπικό του Δήμου υποδέχονται καθημερινά  τους μικρούς κατασκηνωτές για να τους μυήσουν στη  δημοκρατική διαδικασία σύγκλησης  ενός Δημοτικού Συμβουλίου.  Τα παιδιά  λαμβάνουν θέση στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων, ορίζουν Δήμαρχο, Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα  και συζητούν  προτάσεις και θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Είναι  εντυπωσιακό το ενδιαφέρον των παιδιών  και η ενεργητική συμμετοχή τους στη δημοκρατική διαδικασία, εκφράζοντας και υποστηρίζοντας με  επιχειρήματα τις απόψεις τους και ακολουθώντας πιστά όλες τις  τυπικές διαδικασίες. Τις περισσότερες φορές ο μικροί «δημοτικοί σύμβουλοι» συναντούν τον Δήμαρχο Λαρισαίων κύριο Απόστολο Καλογιάννη  και να του παραδώσουν  τις ενδιαφέρουσες  προτάσεις τους και να  αποσπάσουν τις δεσμεύσεις του.

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με τη  χαρά, το παιχνίδι και τη ξενοιασιά αλλά  η υπευθυνότητα είναι αυτή που πρέπει συνοδεύει τα παιδιά σε κάθε τους βήμα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζουμε Δημοτικό Συμβούλιο»  δίνει βήμα και λόγο στα παιδιά -  αυριανούς υπεύθυνους πολίτες  για να φτιάξουν μια βιώσιμη πόλη όπως την ονειρεύονται. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει”  αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF.