Η πρώτη μήνυση από πληγέντες στο Δήμο της Λάρισας κατατέθηκε χθες στα δικαστήρια, από ανθρώπους που είδαν να χάνουν τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες.

Όπως υπογραμμίζουν, η δυσλειτουργία του αποχετευτικού συστήματος της ΔΕΥΑ Λάρισας, η μη λειτουργία των αντλιοστασίων για την απομάκρυνση υδάτων και το γεγονός ότι δεν έκλεισαν τα θυροφράγματα απομόνωσης ή διακοπής νερού, οδήγησαν σε μεγάλες καταστροφές , σημειώνοντας ότι αυτό έγινε είτε λόγω δυσλειτουργίας είτε λόγω εγκληματικής αμέλειας.

Η μήνυση μπορεί να είναι κατά παντός υπευθύνου, αλλά ουσιαστικά ζητούν από τον εισαγγελέα να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες του δημάρχου κ. Καλογιάννη ως προέδρου της ΔΕΥΑΛ, καθώς και υπολοίπων μελών.

Πρόκειται για μια νέα διάσταση για την οποία διαμαρτύρονταν οι κάτοικοι στον Αγιο Θωμά που πλημμύρισε ολοσχερώς, καθώς ενώ όλοι θεωρούσαν πως η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση του Πηνειού, αυτοί τόνιζαν και σε δηλώσεις τους στην τηλεόραση χαρακτηριστικά πως οι αρμόδιοι του Δήμου δεν «έκλεισαν» ποτέ την πόρτα από το αντλιοστάσιο με τραγικές συνέπειες.

Όπως τονίζουν πέρα από την οικονομική καταστροφή και την ψυχική εξόντωσή τους, οι άνθρωποι φοβούνται για τις μολυσματικές ασθένειες που έχουν αρχίσει να μεταδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται μαζικές μηνύσεις και από άλλους πληγέντες.

protothema.gr