Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας η 40χρονη αφότου εμφάνισε προχωρημένα συμπτώματα στρεπτόκοκκου

Μερικές μέρες νωρίτερα είχε κρατήσει στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωρό της και τώρα δίνει την πιο σημαντική μάχη, για τη ζωή της. Η κατάσταση της κρίνεται πολύ κρίσιμη, καθώς τα συμπτώματα είχαν προχωρήσει αρκετά σύμφωνα με τους γιατρούς.

«Βρίσκεται με βαριά λοίμωξη, βαριά σηψαιμία στη ΜΕΘ. Από κάποια εστία προφανώς έκανε σηψαιμία, βρίσκεται στο σύνδρομο του τοξικού σοκ, η κατάστασή της είναι πολύ βαριά», ανέφερε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Το νοσηλευτικό προσωπικό διαπίστωσε πως η κατάσταση της υγείας της ήταν ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς διαγνώστηκε με πυογόνο στρεπτόκοκκο, για τον οποίο ειδικοί εξηγούν στο Mega πώς από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να εξελιχθεί σε θανατηφόρο.

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης εξηγεί, «Όταν ο στρεπτόκοκκος φτάσει σε σημεία του σώματος όπου υπάρχουν ιστοί που εκεί θα εγκατασταθεί και θα πολλαπλασιαστεί, θα παραχθεί πύον, αυτό είναι ο πυογόνος στρεπτόκοκκος».

«Είναι πολύ γρήγορη νόσος και προσβάλει το άτομο και κάνει σηψαιμία, τοξικό σοκ, με αποτέλεσμα πολυοργανική ανεπάρκεια και θάνατο», λέει ο παιδίατρος και διευθυντής κέντρου παιδιατρικής μέριμνας, Μάριος Ανδρέου.

Πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνος

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις ασθενών ο στρεπτόκοκκος αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται μέσω αντιβίωσης, στο ενδεχόμενο καθυστέρησης διάγνωσης ή ακόμα και ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος, μπορεί να αποβεί μοιραίος.

«Κάτω από ορισμένες συνθήκες όμως ο ίδιος στρεπτόκοκκος, και αν το άτομο βρίσκεται σε ειδικές ανοσοποιητικές συνθήκες, για παράδειγμα είναι πεσμένη η άμυνα του οργανισμού του, είτε μετά από μία εγκυμοσύνη, τότε αυτός ο στρεπτόκοκκος γίνεται διεισδυτικός».

Τελευταία, το βακτήριο του στρεπτόκοκκου βρίσκεται σε έξαρση τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.

«Πολλά περιστατικά στρεπτόκοκκου στην περιοχή μας της ομάδας Α, κυρίως στον παιδικό πληθυσμό».

Οι γιατροί δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τη 40χρονη μητέρα που βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Η κατάσταση της υγείας της είναι πολύ σοβαρή»

Αυτό που εξετάζεται είναι εάν κόλλησε από το 12μηνών μωρό της, καθώς και εκείνο έχει διαγνωστεί με στρεπτόκοκκο.

Στην εκπομπή Live News μίλησε για την κατάσταση της 40χρονης ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

«Τη Δευτέρα το απόγευμα προσήλθε η 40χρονη γυναίκα σε πολύ άσχημη κατάσταση. Τώρα οι γιατροί και των δύο νοσοκομείων κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να τα καταφέρει. Μου είπαν πως η κατάσταση της υγείας της είναι πολύ σοβαρή. Εάν είχε πετύχει ο οικογενειακός γιατρός, δεν θα φτάναμε μέχρι εδώ αλλά θα είχε ελεγχθεί νωρίτερα».

Bίντεο: megatv.com

newsbomb.gr