Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας κατατέθηκε την Παρασκευή (1/12/2023) από τον Πρόεδρο του ΘΕΣΤΟ, βάσει σχετικής απόφασης που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού με την με αριθμ. 124/30-11-2023 απόφασή του.

Στο Συμβούλιο του ΘΕΣΤΟ ο κ. Σουλιώτης παρέθεσε τις αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες εμπλέκουν παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας 2023 σε αθέμιτες και παράνομες τροποποιήσεις των δηλώσεων καλλιέργειάς τους έτους 2023 και συγκεκριμένα την αλλαγή άλλων καλλιεργειών σε βιομηχανική τομάτα, με σκοπό την είσπραξη επιπλέον αποζημιώσεων λόγω των πρόσφατων πλημμυρών.

Ορισμένα δημοσιεύματα μάλιστα αμαυρώνουν το όνομα του ΘΕΣΤΟ, υπονοώντας συγκάλυψη από μεριάς του Συνεταιρισμού του θέματος αυτού.

Βάσει αυτών των εξελίξεων ο Πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ πρότεινε στο σώμα την κατάθεση σχετικής μηνυτήριας αναφοράς προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, για άμεση και σε βάθος διερεύνηση του ζητήματος, ως ελάχιστη ηθική υποχρέωση έναντι της ιστορίας του ΘΕΣΤΟ αλλά και της μεγάλης πλειονότητας των θεσσαλών παραγωγών, οι οποίοι βιώνουν με όρους εντιμότητας και αλληλεγγύης τα αποτελέσματα των καταστροφικών για όλους φαινομένων.

Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε ομόφωνα και δόθηκε η εντολή και πληρεξουσιότητα στον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού να εμφανιστεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας και να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, σχετικώς με τις διαδικτυακές αναρτήσεις που καταγγέλλουν παράνομες συμπεριφορές αγροτών, που ενώ καλλιέργησαν σιτηρά ή άλλη καλλιέργεια, μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα του Daniel δήλωσαν ψευδώς ότι καλλιέργησαν βιομηχανική τομάτα, ώστε να λάβουν παρανόμως αποζημιώσεις που δεν δικαιούνταν.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση αυτό που δηλώνεται ξεκάθαρα προς όλους τους εμπλεκόμενους, είναι ότι ο ΘΕΣΤΟ, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, δε θα επιτρέψει σε κανένα να εκμεταλλευτεί με παράνομο και ανήθικο τρόπο τον αγώνα που δίνουν η Διοίκηση, το προσωπικό και τα πλέον των 1.000 αγροτών μέλη του, στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για τη θεσσαλική γεωργία, καθώς και τον αδιαπραγμάτευτα καθοριστικό ρόλο των συλλογικών μορφών δράσης σε αυτό το αύριο.

agrotypos.gr