Με μια ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την αξιοποίηση του AEL FC Arena από την πόλη και το Δήμο Λαρισαίων και φυσικά για την επιστροφή της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΛ στο συγκεκριμένο γήπεδο για τα 34 επόμενα χρόνια.  

Ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, ένα πραγματικό στολίδι, που απαξιώνονταν μέρα, με την ημέρα, αναμένεται να αποκτήσει ξανά ζωή αφού αφενός η συμφωνία επιλύει οριστικά για τα πολλά επόμενα χρόνια,  το πρόβλημα της έδρας της ΑΕΛ και αφετέρου δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να υποδεχθεί και να διοργανώσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα και άλλες σημαντικές διοργανώσεις και event, προσδίδοντας και αναπτυξιακή διάσταση στην όλη προσπάθεια.

Σημειώνεται πως η συμφωνία που προώθησε η δημοτική αρχή και ενέκρινε με ψήφους 22 υπερ, 14 κατά και 1 λευκό, το Δημοτικό Συμβούλιο, διασφαλίζει τη δυνατότητα χρήσης  από την ιστορική ομάδα της πόλης για τα επόμενα 34 χρόνια, ασχέτως προσώπων που βρίσκονται στη θέση του δημάρχου και στη δημοτική αρχή και ασχέτως προσώπων που στελεχώνουν τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ .

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη και τους πολίτες, στην ιστορική ομάδα της ΑΕΛ και στους χιλιάδες φιλάθλους της αλλά και με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων,  ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες, να διερευνά τις  δυνατότητες  εξεύρεσης μιας καθαρής, δίκαιης και διάφανης λύσης.

Μετα από πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, με όλες τους εμπλεκόμενους, ο Δήμος Λαρισαίων, κινούμενος εντός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και με ορθολογισμό, κατέληξε σε συμφωνία με τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Πρόκειται για ιστορική απόφαση  και συμφωνία, επωφελής για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές αλλά παράλληλα  απλή, ξεκάθαρη χωρίς ψιλά γράμματα. Το ακριβές πλαίσιο της  αναλύθηκε διεξοδικά στις δυο σχετικές δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και σε  συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Απ.  Καλογιάννης με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ.