Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, όπως και της φυλάκισης των 3 ετών και 8 μηνών, επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (Μ.Ο.Ε.) Λάρισας στον 38χρονο Ιρακινό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 38χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με μια μαχαιριά στην καρδιά έναν 22χρονο Σύρο πρόσφυγα και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, έπειτα από καβγά σε ξενώνα προσφύγων, σε πάροδο της οδού Γεωργιάδου, στη συνοικία των Αμπελοκήπων, στη Λάρισα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου 2020.

Το πραγματικό κίνητρο της δολοφονίας δεν έγινε ποτέ γνωστό (σ.σ. κατά μια εκδοχή οι δύο πρόσφυγες διαφώνησαν για τη μη απόδοση του χρηματικού ποσού 200 ευρώ από την πώληση κινητού τηλεφώνου), όπως ποτέ δε βρέθηκε και το μέσο της δολοφονίας.

O 38χρονος επανέλαβε και χθες κατά την απολογία του ότι χτύπησε το θύμα χωρίς να γνωρίζει, ωστόσο, ότι του προκάλεσε κιόλας το θανατηφόρο τραύμα, όπως αρνήθηκε επίσης ότι τον χτύπησε με μαχαίρι, αλλά με ένα αιχμηρό εξάρτημα του ναργιλέ, για να ζητήσει, τέλος, συγγνώμη για ό,τι έγινε.

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας προηγήθηκαν οι καταθέσεις αστυνομικών και ενός γείτονα.

Το Μ.Ο.Ε. δεν έκανε αποδεκτό τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι τραυμάτισε το θύμα ενώ βρισκόταν σε άμυνα και καθώς τον έκρινε ένοχο για τέσσερα αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η ανθρωποκτονία από πρόθεση, του επέβαλλε συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης, 3 ετών και 8 μηνών.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)