Οι μικροί κατασκηνωτές επισκέφτηκαν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας που συμμετέχει στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη » του Δήμου Λαρισαίων με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας τα μονοπάτια των αγωνιστών».

Τα παιδιά  γνώρισαν την πολεμική ιστορία της πόλης και της ευρύτερης Θεσσαλίας, από την ύστερη περίοδο της Οθωμανικής κατάκτησης (19ος αιώνας) ως την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μικροί κατασκηνωτές συμμετείχαν ενεργά στην ιστορική αφήγηση κάνοντας ερωτήσεις για την ιστορία και με την απαραίτητη καθοδήγηση, μέσα από φωτογραφικό υλικό και το διαδραστικό περιβάλλον κατανόησαν τη σημασία εννοιών όπως «Ελευθερία», «Αλληλεγγύη», «Αξιοπρέπεια» και «Δημοκρατία». Τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την σύγχρονη τοπική ιστορία και ενεργοποίησαν  την  κριτική σκέψη τους για να κατανοήσουν το ρόλο της  ελληνικής αντίστασης στην έκβαση του πολέμου  αναζητώντας ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Στα πρόγραμμα,  που βρίσκεται σε εξέλιξη,  συμμετείχαν οι κατασκηνωτικές δομές του 3ο και 5ου δημοτικού σχολείου. “Η κατασκήνωση στην πόλη» εντάσσεται στο πλαίσιο της “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει”  και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF.