Η άμεση ενίσχυση το δημόσιου συστήματος υγείας είναι το κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης των υγειονομικών των δημόσιων δομών της Λάρισας, οι οποίοι συμμετέχουν στην σημερινή στην πανυγειονομική απεργία. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από την κεντρική πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της κινητοποίησης: «Η κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας είναι τραγική. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι η τεράστια διαχρονική υποστελέχωση που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την πανδημία. Αυτό οδηγεί:

• Στις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, όπως των Αναισθησιολόγων του ΓΝΛ στην Λαμία Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η συνέχιση της κάλυψης πληρωμάτων του ΕΚΑΒ από υγειονομικούς των Κέντρων Υγείας του Νομού μας.

• Σε υπερεργασία και εξάντληση των υγειονομικών, με πρόσφατη την κατάρρευσης της συναδέλφου αναισθησιολόγου στην διάρκεια μιας από τις πολλές εφημερίες στο ΓΝΘ Γ. Παπανικολάου.

• Σε κλείσιμο και υποβάθμιση κλινικών τμημάτων και νοσοκομείων.

• Σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, πολύμηνες αναμονές για χειρουργείο την στιγμή που πολλές Χειρουργικές , 6 στο ΠΓΝΛ και 1.στο ΓΝΛ είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, πολύωρες αναμονές στα ΤΕΠ, πληρωμή υπέρογκων δαπανών από την τσέπη των ασθενών.»

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σε ένδειξη συμπαράστασης και μέλη συνταξιουχικών οργανώσεων της Λάρισας.

ertnews.gr