Η «Κατασκήνωση στην Πόλη», το καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων που αποτελεί το χαρούμενο καλοκαιρινό καταφύγιο των παιδιών της πόλης μας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φέτος για έβδομη συνεχόμενη χρονιά,φιλοξενώντας το συνολικό αριθμό των 1820 παιδιών.

Με αφορμή τη λήξη της τρίτης και τελευταίας κατασκηνωτικής περιόδου οργανώνεται τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2022, στις 6.30 μ.μ., στα γήπεδα ποδοσφαίρου Νεάπολης αποχαιρετιστήρια γιορτή με τίτλο « Όπου υπάρχει άμιλλα, εκεί υπάρχει και νίκη!» που θα περιλαμβάνει τουρνουά ποδοσφαίρου, αθλητικά παιχνίδια και δροσερές εκπλήξεις. Στη γιορτινή εκδήλωση προσκαλούνται μαζί με παιδιά της τρέχουσας κατασκηνωτικής περιόδου, όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην «Κατασκήνωση στην Πόλη - 2022» για να μοιραστούν το πνεύμα του υγιούς αθλητισμού.

Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη», που έχει κερδίσει την αγάπη των παιδιών και των οικογενειών τους, σχεδιάζεται κάθε χρόνο από έμπειρους παιδαγωγούς της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου με πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες, επιθυμίες και ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν. Δεκάδες φορείς της Πόλης και υπηρεσίες του Δήμου δίνουν το παρόν και κάνουν πράξη την Πόλη που Μαθαίνει, δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και συνδιαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.

Κατά τη διάρκεια όλων των κατασκηνωτικών περιόδων, οι νεαροί κατασκηνωτές έλαβαν μέρος σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων περνώντας απολαυστικά τον καλοκαιρινό χρόνο τους, κάνοντας νέες φιλίες, αναπτύσσοντας την κοινωνικότητά τους, καλλιεργώντας αξίες ζωής και δημιουργώντας πολύτιμες αναμνήσεις.

Με εσωτερικές και εξωτερικές δράσεις έγιναν μικροί Δημοτικοί Σύμβουλοι, συμμετείχαν σε αθλητικά προγράμματα (κολύμπι, ποδόσφαιρο, τένις, κ.ά.) σε εργαστήρια Πειραμάτων και Χημείας, επισκέφθηκαν το Πάρκο Καινοτομίας Joist, το Θεσσαλικό Θέατρο και Μουσεία της πόλης, παρακολούθησαν προγράμματα Σκάκι, Αστρονομίας,, Παραδοσιακών Χορών, εκπαιδεύτηκαν στην Κυκλοφοριακή Αγωγή, έμαθαν για την Υγεία, το Περιβάλλον, την Ανακύκλωση, συμμετείχαν σε εκδρομές και έκαναν χαρούμενα πικ νικ.

Ο Δήμος Λαρισαίων ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν με συνέπεια και ενθουσιασμό για την επιτυχία του φετινού προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη 2022»

Το πρόγραμμα « Κατασκήνωση στην Πόλη» εντάσσεται στα πλαίσια της “Πόλης που Μαθαίνει” αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF.