Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε βάρος γυναίκας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα και άγνωστου, μέχρι στιγμής, ατόμου.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 22-10-2023, γυναίκα δέχτηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της από άγνωστο δράστη, ο οποίος της συστήθηκε ως αστυνομικός και αφού προφασίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανήλικου παιδιού, της απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού «δήθεν» για την αποφυγή νομικών συνεπειών του συγγενικού της προσώπου.

Η παθούσα πείσθηκε και καθ’ υπόδειξη του δράστη απέρριψε από το μπαλκόνι της οικίας της το χρηματικό ποσό των 3.700 ευρώ, μέσα σε σακούλα, την οποία, όπως προέκυψε, παρέλαβε ο αλλοδαπός άνδρας-συνεργός που ταυτοποιήθηκε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συνιστά:

∙Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα ότι συγγενικό σας πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα ή με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο, χειρουργική επέμβαση). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

∙Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού- συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

∙Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.ά.).