Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα του εκτεταμένου προγράμματος παρεμβάσεων σε πλατείες συνοικιών της Λάρισας που «τρέχει» εδώ και περίπου έναν χρόνο ο Δήμος.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται αποκλειστικά από συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων, τα οποία παρεμβαίνουν μετά από τη σχετική επίβλεψη και καταγραφή των όποιων προβλημάτων.

Οι εργασίες που εκτελούνται είναι η τοποθέτηση πλακιδίων και πλακών όπου υπάρχουν φθορές, κάτι που αποτελεί πλέον συχνό φαινόμενο. Επίσης, ανάλογα με τις ανάγκες, γίνεται αλλαγή σε παγάκια και καθιστικά, χρωματισμοί επιφανειών αλλά και κατασκευή ρείθρων με μηχανήματά έργου, με σκοπό να ρέει το νερό στο ρείθρο και να οδηγείται στους υπονόμους, ένα ακόμη πολύ συχνό ζήτημα που συναντάται στις συνοικίες.

Ακόμη, γίνονται εκριζώσεις δένδρων σε συνεργασία με την υπηρεσία πρασίνου, όταν εκτιμάται από την υπηρεσία πως τα δέντρα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις πλάκες του πεζοδρομίου.

Στα Ηπειρώτικα, τελευταία πλατεία παρέμβασης, τοποθετήθηκαν νέα καθιστικά και παγκάκια, ενώ άλλαξε η ξυλεία στο κιόσκι. Αφαιρέθηκε ένα μικρό σιντριβάνι που δε λειτουργούσε και αποτελούσε εστία μόλυνσης και έγιναν χρωματισμοί σε όλη την πλατεία, συμπεριλαμβανομένου και του κιοσκιού.

«Το πλάνο μας για μία διαρκή παρέμβαση στους υπαίθριους χώρους αναψυχής, εκεί δηλαδή όπου οι συμπολίτες μας περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους με τα παιδιά τους ή τους αγαπημένους τους ανθρώπους, ήδη έχει αποδώσει σημαντικούς καρπούς σε λίγους μήνες» τονίζει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θάνος Αδαμόπουλος προσθέτοντας πως «μέχρι σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει «λίφτινγκ» σε πλατείες στη Νέα Σμύρνη, στα Πυροβολικά και στα Ηπειρώτικα.

Το γεγονός ότι όλα τα έργα υλοποιούνται από τις υπηρεσίες μας, σημαίνει πως ο Δήμος εξοικονομεί πόρους, ενώ παράλληλα καταδεικνύει πως με το σωστό προγραμματισμό μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα» κατέληξε.

Δείτε βίντεο: