Από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, έχει προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων με τίτλο Ιπποκράτης - Η Αέναη Επιστροφή.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί τριήμερο projection mapping στην Πλατεία Ταχυδρομείου, στην πρόσοψη του κτιρίου Κατσίγρα σε συνδυασμό με μία καινοτόμο εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Η εκδήλωση για τον Ιπποκράτη, επιδιώκει να τιμήσει τη ζωή και την προσφορά του πατέρα της σύγχρονης ιατρικής και να καθιερώσει τη Λάρισα ως Ιπποκρατική πόλη.

Με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης στην πρώην Χειρουργική Κλινική του Γεωργίου Κατσίγρα, η οποία αργότερα εντάχθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η πόλη της Λάρισας κάνει μια δυναμική δήλωση για τη συνεχιζόμενη επιρροή του Ιπποκράτη στην ιατρική επιστήμη μέχρι σήμερα.

Το κτίριο της Ιατρικής Σχολής Κατσίγρα, αποτελεί εμβληματικό τοπόσημο της Λάρισας και η επιλογή του ως χώρου της εκδήλωσης αποτελεί απόδειξη των διαχρονικών συνδέσεων μεταξύ παρελθόντος και παρόντος στον τομέα της ιατρικής. Προβάλλοντας ένα ψηφιακό χρονολόγιο στην πρόσοψη του κτιρίου Κατσίγρα, η πόλη αναδεικνύει την πρόοδο της ιατρικής από την εποχή του Ιπποκράτη μέχρι σήμερα.

Αυτή η καθηλωτική εμπειρία θα ταξιδέψει το κοινό στον χρόνο ψηφιακά, με συνοδό αφήγηση τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του Ιπποκράτη και της εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης. Το animation θα συνοδεύει πρωτότυπη μουσική, ενισχύοντας τον συναισθηματικό αντίκτυπο της εκδήλωσης.

Φιλοξενώντας την εκδήλωση στο κτίριο Κατσίγρα, η Λάρισα αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισαν αρχαίοι Έλληνες, όπως ο Ιπποκράτης, στη θεμελίωση της σύγχρονης ιατρικής πρακτικής.

Παράλληλά, η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να ξεκινήσουν ένα εικονικό ταξίδι στο χρόνο, επισκεπτόμενοι διάφορα ορόσημα και τοποθεσίες που σχετίζονται με τον Ιπποκράτη σε όλη τη Λάρισα από όλο τον κόσμο.

Απλώς στρέφοντας τη συσκευή τους σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, οι χρήστες θα μπορούν να δουν μια ψηφιακή επικάλυψη που εμφανίζει αυτές τις ιστορικές τοποθεσίες. Αυτό το διαδραστικό εργαλείο θα εμπλουτίσει την εμπειρία για τους συμμετέχοντες και θα επεκτείνει την εμβέλεια της εκδήλωσης πέρα από τα φυσικά όρια της Λάρισας.

Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν όποια τοποθεσία επιθυμούν από αυτές που θα υπάρχουν στην εφαρμογή και να μάθουν για τις πιθανές συνδέσεις της με τον Ιπποκράτη. Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες να εμβαθύνουν στη ζωή και το έργο του Ιπποκράτη από οπουδήποτε στον κόσμο, κάνοντας την εμπειρία προσβάσιμη σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Στόχος της δράσης, είναι μια πολυδιάστατη εμπειρία που γιορτάζει την επιρροή του Ιπποκράτη στη σύγχρονη ιατρική και ενισχύει την ταυτότητα της Λάρισας ως ιπποκρατικής πόλης. Αυτή η τεχνολογία αιχμής θα ενισχύσει τη συμμετοχή, θα διευρύνει την εμβέλεια της εκδήλωσης και θα προσφέρει ένα μοναδικό, εκπαιδευτικό εργαλείο για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στη ζωή και την κληρονομιά του Ιπποκράτη.

Επιπλέον, η εκδήλωση θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού στην πόλη, προσελκύοντας επισκέπτες που ενδιαφέρονται για την ιστορία της ιατρικής και τη ζωή του Ιπποκράτη.

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων, τις εκδηλώσεις στηρίζουν το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, ο Σύλλογος Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.

tornosnews.gr