Δράση ενημέρωσης για τους πλημμυροπαθείς κατοίκους του οικισμού Ρομά της Νέας Σμύρνης του Δήμου Λαρισαίων, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23/10/2023 στο Παράρτημα Ρομά του Δήμου, στα πλαίσια του έργου «Παρεμβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος για παιδιά Ρομά: πρόληψη, αγωγή υγείας, πρόσβαση στο ΕΣΥ» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το τμήμα ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σκοπός της δράσης ήταν η αποτύπωση των αναγκών των παιδιών αλλά και ενηλίκων Ρομά που διαμένουν στον οικισμό της Νέας Σμύρνης ,δεδομένων των πρόσφατων καταστροφών που σημειώθηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία. Απώτερος στόχος ήταν η ενημέρωση των διαμενόντων για μέτρα πρόληψης και προστασίας, η αυτοψία και αποτύπωση των αναγκών  για την καλύτερη προετοιμασία μελλοντικών δράσεων στην Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή.         

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 Νέα Σμύρνη, τηλ. 2416006922,

email kkoinotitasroma@larissa.gov.gr