Η ψυχική υγεία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της υγείας του ανθρώπου και είναι καθοριστικός παράγοντας μιας ολοκληρωμένης και παραγωγικής ζωής..

Για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν οι ωφελούμενοι του Παραρτήματος Ρομά του Δήμου Λαρισαίων από το επιστημονικό προσωπικό των ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων και Αγίου Γεωργίου.

Στην δράση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παραρτήματος Ρομά, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί κα. Λόλα Ζωή και κα. Δέλλιου Αικατερίνη αναφέρθηκαν στην πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας εστιάζοντας στο:

∙ τι σημαίνει Ψυχική Υγεία

∙πως αναγνωρίζουμε μια ψυχική νόσο

∙πως επηρεάζει την καθημερινότητα του ανθρώπου

∙ πως μπορούμε να προστατέψουμε την ψυχική μας υγεία

Οι κοινωνικοί επιστήμονες απάντησαν σε πληθώρα ερωτημάτων του κοινού, οι οποίοι με πολύ ενδιαφέρον άκουσαν την ομιλία, αφού η οικονομική κρίση και η πανδημία έχουν αναδείξει αρκετά προβλήματα ψυχικής υγείας, δίνοντας στο τέλος το μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος αρκεί να θέλει να ζητήσει βοήθεια. Η ψυχική υγεία ενός ατόμου είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική του υγεία.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 Νέα Σμύρνη,τηλ.2416006922,email kkoinotitasroma@larissa.gov.gr