Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2022, στις 6.30 μ.μ., στα γήπεδα ποδοσφαίρου Νεάπολης, η τρίτη περίοδος του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη», του καινοτόμου προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων που κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού φιλοξένησε το συνολικό αριθμό των 1820 παιδιών.

«Όπου υπάρχει άμιλλα, εκεί υπάρχει και νίκη!» ήταν ο τίτλος αλλά και η κεντρική ιδέα των αθλητικών δραστηριοτήτων που οργανώθηκαν με αφορμή την αποχαιρετιστήρια γιορτή της «Κατασκήνωσης στην Πόλη» για να κάνουν πράξη και να διαδώσουν τα ιδανικά του υγιούς αθλητισμού. Οι δυναμικές μαζορέτες της Κατασκήνωσης άνοιξαν την εκδήλωση με το χορό τους, οι ποδοσφαιρικές ομάδες έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό στο τουρνουά ποδοσφαίρου, οι σκυταλοδρομίες ανέβασαν την αγωνιστική ένταση και οι μικρότεροι της κατασκηνωτικής παρέας έκλεισαν την εκδήλωση με το χορό των μπαλονιών!

Την αναμετάδοση των αγώνων έκανε η διευθύντρια Παιδείας, κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου ενθαρρύνοντας τις ομάδες, εμψυχώνοντας το κοινό και κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης που μοίρασαν τα κύπελλα στους νικητές και τις αγωνιζόμενες ομάδες και αναμνηστικά μετάλλια σε όλα παιδιά που συμμετείχαν στη γιορτινή εκδήλωση.

Ένα δροσερό χωνάκι παγωτό περίμενε τα παιδιά που ήρθαν για να γιορτάσουν το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» του προγράμματος «Κατασκήνωση στη Πολη» στο γήπεδο Νεάπολης ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στη Δημοτική Πισίνα Νεάπολης για το προσωπικό των εκπαιδευτικών δομών του δήμου (Παιδικοί Σταθμοί – ΚΔΑΠ ) που εργάστηκε στην «Κατασκήνωση στην Πόλη», για τις υπηρεσίες του Δήμου και τους Φορείς που υποστήριξαν το πρόγραμμα με τις δράσεις τους.

Ο Δήμος Λαρισαίων ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν με συνέπεια και ενθουσιασμό για την επιτυχία του φετινού προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη 2022».

Το πρόγραμμα « Κατασκήνωση στην Πόλη» εντάσσεται στα πλαίσια της “Πόλης που Μαθαίνει” αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF.