Αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ποντίων ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσαν σήμερα στη Δημοτική Πινακοθήκη, ο Δήμος Λαρισαίων, η 4η Δημοτική Κοινότητα και η Ιστορική –Λαογραφική Ενωση «Αλησμόνητες πατρίδες»

“Αναστορώ και Αραθυμώ”: Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων-Τιμήθηκε ο Μ. Μανουσάκης και ηθοποιοί για το “Κόκκινο Ποτάμι”

«Αναστορώ και αραθυμώ» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, με τις τραγικές μνήμες να αναβιώνουν  μέσα από την ομιλία της Μαρίας Αράπκουλε  μέλους των Αλησμόνητων Πατρίδων και τα στόματα να σιγοψιθυρίζουν τον καημό του ξεριζωμού μέσα από το τραγούδι της Δήμητρας Χρυσάκη τους ήχους της ποντιακής λύρας του Γρηγόρη Σιδερά και του Εργαστηρίου Παραδοσιακής και Λαικης Μουσικής «Μελωδία»

“Αναστορώ και Αραθυμώ”: Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων-Τιμήθηκε ο Μ. Μανουσάκης και ηθοποιοί για το “Κόκκινο Ποτάμι”

Στο πλαίσιο  της εκδήλωσης, οι διοργανωτές βράβευσαν τον γνωστό σκηνοθέτη της επιτυχημένης σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», Μανούσο Μανουσάκη και εκείνος από την πλευρά του μίλησε για το ταξίδι στην ιστορία, αλλά και τις άριστες εντυπώσεις του από τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν και στην περιοχή της Λάρισας.

 Στο πλάι του βρέθηκαν και τιμήθηκαν οι   ηθοποιοί της σειράς, Άννα Μάγκου και Όμηρος Πουλάκης

Στο φουαγιέ της Δημοτικής Πινακοθήκης παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφιών αρχείου, μια ευγενική παραχώρηση του Θεοδόση Κυριακίδη, μέλους του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

ertnews.gr