Μαζικό και μαχητικό ήταν και το σημερινό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για την τραγωδία των Τεμπών.

Στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, υπήρξε συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων και συνδικάτων, φορέων της Λάρισας ,φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και απλών πολιτών που διαδήλωσαν για την τραγωδία των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αχιλλέας Σίμος, γραμματέας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Γιάννης Τσακνάκης του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας, ο Δημήτρης Παπαποστόλου, πρόεδρος της Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, ο Θανάσης Φούντας, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, η Μαρία Μπαρμπούτη, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Λάρισας και η Ευαγγελία Ντάγια, μέλος του Συντονιστικού Μαθητών Λάρισας.

Κοινή απαίτηση των συμμετεχόντων να μην υπάρξει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για την τραγωδία των Τεμπών, σύγχρονες δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό.

Αμέσως μετά οι συμμετέχοντες με πανό και συνθήματα “το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί», πραγματοποίησαν πορεία η οποία τερματίστηκε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του ΟΣΕ.

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού για την Πέμπτη 16 Μαρτίου όπου αποφασίστηκε Πανελλαδική απεργία ενώ για τον συντονισμό της θα γίνει σύσκεψη των σωματείων την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

ertnews.gr