Το Κοινωνικό Εθελοντικό δίκτυο #Κανείς_Μόνος σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας –ΟΚΑΝΑ, τον Σύνδεσμο Εικαστικών ν. Λάρισας, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και με τη στήριξη των φορέων της πόλης, του Ιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Εμπορικού Συλλόγου, των Επιμελητηρίων Οικονομικού και Εμπορικού, του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών (Π.Ο.Κ.Ε.Λ.) και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, και ώρα 19:00 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών.

Η εκδήλωση ξεκινά με ένα πρωτότυπο ζωντανό βιωματικό εργαστήρι, όπου τα παιδιά του «Εργαστηρίου Ζωής», αφού δημιουργήσουν μέσα από δρώμενα τον «κόσμο των χρωμάτων» εγκλωβίζοντας τα σκοτεινά χρώματα της Βίας, στη συνέχεια, όλα τα τμήματα θα παρουσιάσουν, μαζί με τους παρευρισκόμενους, πώς είναι η ζωή όταν την «Τραγουδάμε … Δίχως Φόβο», με τη συνοδεία κρουστών και τυμπάνων του Μουσικού Σχολείου, που κρατούν όλη την πόλη ρυθμικά ζωντανή.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί από τους Λαρισαίους, χέρι-χέρι «το Φουστάνι Εκείνης που Λείπει» – το κόκκινο φόρεμα που δημιουργήθηκε από το #Κανείς_Μόνος στην περσινή επέτειο και με το ρυθμό μιας Πορείας Αγάπης από την Κεντρική Πλατεία, μέσα από την οδό Μανωλάκη και μέχρι το σημείο που βρίσκεται το σύμβολο της πόλης, το Άλογο και η πεζογέφυρα του Πηνειού ποταμού, όπου για πρώτη φορά στην πόλη μας, θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες.

Οι εικαστικοί της πόλης θα ετοιμάσουν παράλληλα ένα μεγάλο έργο τέχνης με το θέμα της ημέρας σε αλληλεπίδραση με το κοινό και θα τοποθετηθεί στη πεζογέφυρα του Πηνειού.

Στόχος της συγκεκριμένης, εκδήλωσης είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνήσει, μέσα από την τέχνη, το γενικό πληθυσμό, καλλιεργώντας κουλτούρα αλληλεγγύης, αλλά και στήριξης των θυμάτων, με ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησής τους και γνωστοποίηση όλων των δομών της πόλης, που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά.

Το δίκτυο καλεί τους πολίτες της Λάρισας να στείλουμε όλοι μαζί, ένα ηχηρό μήνυμα κατά τη βίας, ενθαρρύνοντας τα θύματα να σπάσουν τον φαύλο κύκλο της σιωπής.

· Με σύνθημα «Τραγουδάμε .. Δίχως Φόβο», δυναμώνουμε τη φωνή μας κατά της έμφυλης βίας

· ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χτίζουμε έναν ανθρώπινο κόσμο