Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου η θερμοκρασία στη Λάρισα, αγγίζοντας αργά το μεσημέρι τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Όπως άλλωστε είχαν πει οι μετεωρολόγοι, η σημερινή ημέρα αποτελεί από τις δυσκολότερες του τελευταίου διαστήματος με τις μεγαλύτερες τιμές της θερμοκρασίας.

Στην πόλη της Λάρισας η μέγιστη τιμή της ημέρας είναι της τάξης των 37,7 βαθμών Κελσίου.

Πρόκειται για μία από τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν σημειωθεί σήμερα σε όλη την επικράτεια.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο, ενώ από την Τετάρτη 12 Ιουλίου, ένα ισχυρό κύμα ζέστης από την Αλγερία θα επισκεφθεί την χώρα, εκτοξεύοντας την θερμοκρασία στους 40 βαθμούς και άνω. Αρκετά υψηλές τιμές προβλέπονται για την Θεσσαλία και τη Λάρισα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, είναι άγνωστη ακόμα η διάρκεια και η ισχύς αυτής της θερμής εισβολής.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως αυτός ο επικείμενος καύσωνας που πιθανότατα, όπως προανέφερα, θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 12 Ιουλίου, φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πόση ισχύ θα έχει αλλά και πόση διάρκεια.

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων και η κίνηση των αερίων μαζών φανερώνει ότι ίσως προς τα τέλη της εβδομάδας που θα μπούμε, ενδέχεται να σημειωθούν θερμοκρασίες ακόμη και άνω των 41°C. Αυτό όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως και χρειάζεται να περιμένουμε 2 μέρες ακόμα για να σιγουρευτούμε.

Επίσης υπάρχει πιθανότητα να είναι ένας παρατεταμένος καύσωνας που λίγο θα μας κουράσει. Βέβαια έχουμε ξαναπεράσει τέτοιες περιόδους στο παρελθόν.